Az érettségi ügyében nem kéne már valami konkrétumot kibüfögni? Ha így ha úgy, de valami fix választ?
Hetek óta megy a huzavona a duma hogy ekkor lesz az érettségi akkor lesz az érettségi, így lesz úgy lesz.
Meddig akarják még ezt húzni? Miért nem képesek valamit kinyögni ?
Azt már mindenki sejti azért hogy az eredeti menetrend szerint május elején nem lesz érettségi. Az tuti. Na de akkor meg mit variálnak?
Miért nem mondják fixen mindenki úgy számoljon 1 hónapos tolás lesz. És kész. (mert 1 hónap tuti lesz)
És akkor tudomásul vesszük és ez van.
"Érettségizni kell, mindenki mással szemben, aki más évben érettségizik, nagyon méltánytalan."
Márpedig Hollandiában épp ez lesz.
A 4 év tanulását leosztályozni bullshit. Mivel a középszintű érettségi nevetségesen egyszerű. Az írásbeli rész kompetencia, ki lehet ügyeskedni, a matekhoz kell tudás csak meg törin az esszéhez, egyedül a szóbeli rossz de arra van több mint egy hónap tanulni.
Csalni miért baj? Ez csak egy érettségi, senki nem ez miatt fog egy komoly állásban dolgozni, senki le sem sz*rja hogy tudod hol született petőfi (én nem, de ötös magyarom lett, akkor megtanultam, most nem tudom és mégis BME mérnökinfós vagyok).
Egyébként személyesen is meglehetne oldani, mert nem kell egyszerre írni. Lehetne matek A,B,C írásbeli amit mondjuk kötelezően orvosi maszkban kéne írni, így már nagyban csökkent a fertőzés veszély mert nem köhögi senki szét a termet.
Egyébként én örültem volna ha az utolsó másfél hónapban otthon tanulhatok és nem bejárni felesleges ismétlésekre meg tételek kidolgozását beadni, ami amúgy egy nagy hülyeség volt, beadtam valamit, de úgy is könyvekből tanultam vagy wordben írtam szöveget, de nem kézzel...
Szóval meg lesz tartva ne aggódj.
"Szóval meg lesz tartva ne aggódj."
erre én már nem vennék mérget, de mint írtam TŐLEM akár még ma megtarthatják.... én készen állok, csak ezt a rágózást, ezt a semmi nyújtását ezt utálom. mondják azt hogy júl. 20. az új időpont én kész.
Mi tökölnek ezen? És még meddig?
Kérdező, pár napja az operatív törzs még arról beszélt - amikor a sajtótájékoztatón rákérdeztek - hogy egyelőre nem lát olyan tényezőt ami miatt nem lehetne megtartani.
Ez persze elég képlékeny, annak tekintetében, hogy június-júliusra várják a tetőzést (amit személy szerint túlzásnak tartok de itt most nem lényeg)
Két héttel előtte már dönteni kell róla, szóval legkésőbb április közepén tudni lehet. Előfordulhat pár hetes csúszás előfordulhat, max a szóbelire rövidebb időt hagyva, a felvételi határidejét meg eltolva egy pár héttel.
Legrosszabb esetben őszre tenni, az egyetemek meg februártól indítanák el azokat a szakokat amit máskor ősszel. De teljes évismétlés nem lesz.
Az meg elég bénán hangzik, hogy online érettségi. Elég komolyak és szigorúak az érettségi szabályai, mi garantálja, hogy otthon, a gép előtt mindenki majd tisztességesen megoldja?
"Elég komolyak és szigorúak az érettségi szabályai, mi garantálja, hogy otthon, a gép előtt mindenki majd tisztességesen megoldja?"
MIért, a tesóm egyetemista és online vannak a zh-k vizsgák, sőt idén még az államvizsga is online lesz.
És ott nagyobb a tét, az egy diploma nem egy nyomi érettségi.
Na ott mi garantálja hogy nincs csalás? Semmi.
A középiskolai anyaggal általános műveltség szerezhető. Vagyis kb.mindennek utána lehet nézni a neten. Míg az egyetemi tananyagoknak kevésbé. Egyrészt kevés szakirodalom van amihet hozzá lehet férni a neten, másrészt sokkal nagyobb mennyiségű és átfogóbb az anyag. Egy egyetemi vizsga össze sem vethető az egész érettségivel. Előbbiből lehetetlen egy 5öst kipuskázni, míg utóbbiból sima ügy. De majd ha egyetemre fogsz járni, meglátod miről beszélek.
Ha te már most készen állsz az érettségire, és ennyire magabiztos vagy, akkor nem tök mindegy, hogy az eredeti időpontban írod meg, vagy három héttel később? Fölösegesen fontoskodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!