Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért érezte szükségletét,...

Miért érezte szükségletét, hogy megalázzon az osztály előtt?

Figyelt kérdés

Kezdem azzal, hogy visszahúzodó, önbizalomhiányos, csendes diák vagyok, aki nem mellesleg nagyon jó tanuló (első). Úgy érzem, hogy a tanárok szimpatizálnak velem, de nem vagyok kifejezetten kedvence egyiknek se.

Egyedül én fogok érettségizni X tantárgyból, abból vagyok a legjobb (az osztályból is), a jövőmet is arra akarom építeni. Ma a tanár mondta, hogy dolgozzunk közösen egy feladaton, mire mindenki fújolni kezdett (köztük én is). Én és egy másik diák azért, mert már ezredszer csináljuk, unjuk, értsük. Míg mások azért, mert utálják a feladatot, a tantárgyat, és szabadfoglalkozást akartak kérni. Erre a tanár rám nézett, és mondta, hogy én fogom eldönteni az egész osztály nevébe, hogy mit csinálunk. Mondtam, hogy legyen szabadfoglalkozás (azért mert nehéz napom volt, fáradt voltam, és gyorsan kellett üzenjek is sürgös ügyben anyukámnak). Erre a tanár rámförmedt, hogy pont én nem akarok újat tanulni?!

Ekkor mondtam, hogy felőlem dolgozhatunk, de akkor ne az eddig tanultakat csináljuk meg ezredszer, hanem tanuljunk valami új, menő dolgot - ekkor amúgy találgatni kezdett, hogy "ezt tanultuk?", "ohh, akkor ezt?". Szóval még ő se nagyon volt tisztába, hogy hányadán állunk.

Ekkor elkezdte a tanórát, közben még gyorsan írtam pár sort anyumnak, és mondtam is a tanárnak, hogy pillanat (meg a padtársam is mondta, hogy ezt még nyugodtan küldjem el, mert tudta miről van szó, és úgyis gyorsan behozom az új anyagot). Errefel egész órán a tanár tőlem kérdezősködött, hogy mit hogyan kell csinálni - jelzem, az új anyagból, tehát amiből nyilván nem tudtam semmit. Tehát direkt csak nekem címezve kérdéseket tett fel, és amikor már-már szégyenembe elbújva mondtam, hogy "nem tudom", akkor mindig hangosan hansúlyozta az egész osztály előtt a válaszom.

Miért volt szükség arra, hogy így megalázzon? Értem én, hogy telefonoztam, amit nem szabadott volna, de gyorsan letettem, és gyorsan csatlakoztam az órához. Meg csak arra kértem tanítson újat. Ez annyira bunkóság volt tőlem? (mondjuk a szabadfoglalkozásra való könyörgéshez képest) Minek kellett cukkoljon egész órán? Ti hogy reagálnátok legközelebb?

Nekem a szememben nagyot esett a tanár, mert velem még sose volt ilyen senki. De miért volt erre szükség?

Most ebből szűrjek le tanulságot? És ha igen, akkor mit? - ő mondta, hogy válasszak mit csináljunk órán

2020. márc. 4. 18:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Csak simán rossz kedve volt,nekem is volt egy kedvenc tanárom és az is néha bekattant,engedd el a dolgot.
2020. márc. 4. 18:42
 2/12 anonim ***** válasza:
5%
Az a tanúlság, hogy a tanárnak mindig igaza van. Való életben is a főnöködnek mindig igaza van, tökmindegy, havalójában nincs, akkor is úgy kell ugrálni, ahogy ő tapsol. Ez egy ilyen világ, meg kell tanulnod lenyelni a békát. A másik, egyetemen majd SOSE tűnj ki a tömegből, sose akarj jóban vagy rosszban lenni a tanárokkal, mindig maradj SEMLEGES! A nevedet sem szabad tudnia, nemhogy még emlékezni a kinézetedre, azt se tudhatja a tanár, hogy az órájára jársz. ne te legyél neki a Jancsi vagy Juliska, te csak legyél egy a többi közül (ehez segít majd a fekete póló/öltözék, sose színesen menj majd egyetemre). Ezt próbáld meg gyakorolni középiskolában is. Maradj csöndben, tűrj és ússz az árral. Valószínűleg ezért is szivatott, hogy megtanuld majd ezt is, milyen ha ezt egyetemen kapod meg.
2020. márc. 4. 18:46
 3/12 anonim ***** válasza:
62%

Semmit nem kell erre reagálni. Teljesen felesleges.

Ilyenkor jusson eszedbe, hogy te már rég egy kényelmes hintamechanikás bőrszékben ülsz majd, amikor az a tanár még mindig a tizenéves kölykökkel küzd, annyi pénzért, ami épphogy fedezné a céges kocsid félhavi lízingjét.

2020. márc. 4. 18:47
 4/12 anonymousreview60 ***** válasza:
73%

Rá akarta erőltetni az osztályra az akaratát. Ehhez te kellettél volna vezérkosnak, de neked sem tetszett. Ezen megsértődött, ezért állt bosszút. Ennyi.

#2-re ne hallgass! 1. 2 egyetemen 1-1 műszaki diploma tanulmányai alatt sem találkoztam olyan tanárral, aki miatt úszni kellett volna az árral. 2. A tanárok nagy része szereti, ha van 2-3 értemesebb diák, akivel a tanóra interaktív részét lebonyolíthatják.

2020. márc. 4. 18:57
 5/12 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem egy icipicit el vagy szállva magadtól. Úgy gondolod, hogy te egy önbizalomhiányos, csendes éltanuló diák vagy, akivel a legtöbb tanár szimpatizál, de amiket mesélsz, sorra cáfolnak rá az önjellemzésedre.

Aki csendes, az nem fujjol az osztállyal, tök mindegy, hogy van-e oka, vagy nincs. Aki önbizalomhiányos, annak garantáltan nincs képe szabadfoglalkozást kérni a tanártól, mert ez ritka pofátlanságra vall. És hát... én ebben a szimpátia dologban sem biznék annyira, legalábbis nekem a tanár helyében nem lenne szimpatikus a viselkedésed.

Azon meg az agyamat dobtam el, hogy nem csak hogy szimplán mobiloztok óra közben, hanem ráadásul azt mondod a tanárnak, hogy egy pillanat! Nem tudom, te mennyi vagy, de én ezt 18 évesen se mertem volna megcsinálni!

Amúgy szerintem semmi megalázó nem volt a tanár viselkedésében. Fújolt az osztály, és köztük te is. Mivel, tőled ezt nem várta volna, ahogyan meg is mondta neked, igy te okoztál ezzel csalódást neki. De oké, úgy gondolta, csapatszellemből csináltad. Ezért úgy gondolta, egyénileg is próbára tesz, és a te kezedbe teszi a döntést, miről szóljon az óra. Erre benyögöd, hogy legyen szabadfoglalkozás? A mi időnkben ilyet maximum hittanórán mertünk volna kérni, ahol egy nagyon beszélgetős tanárunk volt, és ahol nem volt olyan jellegű tananyag, mint más órákon. A többi tanártól max 9. órában kértünk ilyet az érettségi évben, de akkor sem gondoltuk mi magunk se komolyan, és ezt a tanár is tudta...

No jó, benyögöd, hogy legyen szabadfoglalkozás. Persze, hogy a tanár kiakad. Ekkor átesel a ló túloldára, és eljátszod a zsenit, akinem már a kisujjában van minden, és unja magát. A tanár meg elhatározza, hogy akkor legyen ilyen "a nyúl viszi a puskát" játék ettől kezdve, ha már ennyire okosnak hiszed magadat.

Egyáltalán nem csodálkozom ezen az egész történeten, teljesen jogosak a tanár reakciói, sőt, szerintem a lehető legjobban reagálta le a helyzetet, bizott benne, hogy majd leesik magadtól is a tantusz, hogy miért történt úgy, ahogy.

2020. márc. 4. 18:58
 6/12 anonim ***** válasza:
30%

#3 nem tudom, hogy a válaszod nagyképűsége, a felszinessége,vagy az értékes munkát végző tanárok belőle áradó határtalan lenézése zavar a legjobban...

pfffffffffff

2020. márc. 4. 19:05
 7/12 anonim ***** válasza:
67%
nem mindenkinek a pénz az istene
2020. márc. 4. 19:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ki akartad oktatni a tanárt. Visszafelé sült el. Ahogy leirtad, eléggé magas lóról, tiszteletlen stílusban beszéltél vele. És a telefonozás is gáz volt. Egy pillanat? Tényleg a tanár várja, hogy méltóztass figyelni rá?
2020. márc. 4. 19:13
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

5-ös: Bevallom, én is elgondolkodok, amikor itt az látom, hogy valaki önbizalomhiányosnak értékeli magát, de több kérdésemnél is megkaptam, hogy én durván az vagyok. Így most nincs miért szerénykedjek, és azt mondanom, hogy "jaj, hát picit nehezen hozok döntéseket", "nem érzem biztosnak magam ebben" stb. Hidd el, ez órán is meglátszik azon, hogy sosem vagyok biztos a válaszban, sosem jelentkezek, és jó válasz után csak zsörgölődök, hogy "hú, b+ ezt én is tudtam volna, de megint nem mertem megszólalni". Meg hát nyilván ezen dolgozom, tehát fejlődöm.

A csendesség pedig főleg eddig merült ki, most, 4. évre, amikor a hócipőm is tele van a tanulással, a diáktársaimmal, meg úgy mindennel a magánéletemben is. Egyre hangosabb vagyok, egyre szókimondóbb, és rengeteg tanár már meg is jegyezte, hogy eddig nem ilyen voltam. Meg az osztálytársaim is meglepődnek ha hangosabban szólalok meg.

A telefonos részt azzal bővíteném, hogy rengeteg órán szabad a használata. A legtöbb tanár úgy gondolja, hogy akit tud, azt tanít. Akit nem, aki telefonozik, azzal nem foglalkozik, magunkért tanulunk.

A szabadfoglalkozásról annyit, hogy ezen a tanórán egyre gyakrabban volt az elmúlt hetekben, függetlenül attól, hogy nyilván készülnünk kellene érettségire.

De egyébként mindenképp megfontolom a válaszod azon részét, hogy most tényleg csalódás érhette-e miattam, illetve ezen a "nyúl viszi a puskát" dolgon.

2020. márc. 4. 19:18
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem kell rám hallgatni, majd aklor megtalasztalod a saját bőrödön, deha jót akarsz magadnak, legalább picit megfogadod, hogy ne légy feltűnő. Ne foglalkozz a lepontozásokkal, csak sokaknak nem tetszik az igazság. Sok válaszom 0 százalékos, de nem azért mert teljesen retardáltságot írok, hanem mert sokaknak nem tetszik a valóság vagy nem értenek hozzá. A kivétel erősíti a szabályt kedves 2 diplomás válaszoló. Eza kicsi százalék, de sok vidéki egyetemen a tanár megjegyez=elvesztél.Tudom miről beszélek, sajnos nem a levegőbe mondtam csak, amit. Hiába vagy te az okos jancsi vagy julcsi, szétszivat akkor is a tanár, mert ismer. Veled ellentètben a fekete pulcsist, aki egyszer sem szólalt meg ő vele nem foglalkozik, őt nem vicces szivatni. Sajnos a saját nyomorukat a diákokon vezetik le. Kihasználják a hatalmukat.
2020. márc. 5. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!