Akik egyetemre járnak azok már nem nevezhetők diákoknak?
Figyelt kérdés
Hallgatóknak nevezik őket tudom, de diáknak nevezni őket furcsa?2020. febr. 28. 17:29
1/8 anonim válasza:
Nem furcsa, van diákigazolványuk. Amit nem hallgatói igazolványnak hívnak...
2/8 anonim válasza:
Dehogy, én őket is mindig diáknak hívom :)
Egyébként az értelmező szótár szerint is diákok az egyetemisták :)
diák (főnév)
1. Iskolai tanuló, főleg középiskolába járó fiú.
A diák nyaranta egy hónapot dolgozik, hogy legyen saját pénze vakációzni. A diákok szeptemberben kezdik az iskolát.
2. Felsőfokú oktatási intézmény hallgatója.
A fiam még mérnöknek tanuló diák. A diák a vizsgájára készül a könyvtárban.
3/8 anonim válasza:
Én is diáknak éreztem magam annak idején, hiszen tanultam, vizsgáztam, élveztem a diákéletet örömeivel, stresszeivel.
4/8 anonim válasza:
Őket hallgatónak szokták nevezni, igazából a diák az az általános- és középiskolás.
5/8 anonim válasza:
Diák. Diákigazolványt kapnak. Ugyanúgy elfogadják mindenhol.
6/8 anonim válasza:
Szerintem a diák tágabb fogalom, az ember "foglalkozását" jelenti, pl ha valamilyen dokumentumba bele kell írni, hogy mi a foglalkozásom, akkor azt írom, hogy diák, nem az, hogy hallgató. Diákon belül lehet valaki tanuló, gimnazista, hallgató, stb.
7/8 anonim válasza:
Szia! Egyetemen előadások (is) vannak, amiket az oktatók tartanak meg (adnak elő) és a diákok hallgatnak. Ezért hallgatók.
Úgy, ahogy egy tanárt se ciki egyetemi tanárnak hívni és nem csak előadónak, docensnek, adjunktusnak, mifacomnak, úgy diák is hívható diáknak.
8/8 anonim válasza:
Igen, attól még. hogy egyetemen a gyereknek nem kell kikéreckednie a wc-re vagy, ha ki akar menni a teremből, meg ehet és ihat óra alatt attól ő még diák. A gimi és az egyetem két külön dolog de diákok járnak oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!