Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyetemi kollégiumban kétágyas...

Egyetemi kollégiumban kétágyas szobában miért nem lehet együtt fiú meg lány ha egyszer házasok is?

Figyelt kérdés

A kolesz koedukált de szabály hogy azonos neműek lehetnek 1 szobában, ellenkező neműek még kérésre se.

Csakhogy akikről szó van már házasok. Vajon mi oka lehet hogy nem kaphatnak egy kétágyas szobát (szobák többsége eleve kétágyas)? Ha egyszer házasok csak nem szakad le az ég és jő el Szodoma és Gomora újra mert egy 18 év feletti fiú meg lány egy szobában él lakik, ráadásul házasként?

2020. febr. 17. 13:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Kerestek egy másik hasonló párt es papíron az azonos neműek laknak egy szobában.

Én több kollégiumban laktam es sehol nem volt ilyen tiltás. Ha mindkét személy az adott koliban lakik akkor lehetnek egy szobában bármilyen neműek is.

2020. febr. 17. 13:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Saját fürdőszoba és wc van, vagy a folyosón egy közös? Vannak olyan kolik, ahol nemek szerint vannak az emeletek a közös fürdőszoba miatt. Hirtelen erre tudok gondolni okként.
2020. febr. 17. 13:21
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ha ez a szabály, akkor érthető, hogy a házasok sem kivételek ezalól, hiszen nem erkölcsi akadályai vannak, csak ez áll a szabályzatban. Ugyan úgy kérhetnék ezt nem házas párok is, mert nincs ilyen jogszabály, hogy egy ágyban csak házasok alhatnak. A másik, hogy a kolesz nem szálloda, nem családi fészek. :) Azért kapod a szobát mert ott tanulsz, az meg mindegy hogy van-e nőd hozzá vagy nincs. Emiatt tök jogosan járnak el, ha nem tesznek kivételt csak azért mert nektek van egy papirotok arról, hogy összekötöttétek az életeteket. A repülőn sem ültetnek egymás mellé... Hajléktalanszállón is szétszedik a párokat. Ki kell venni egy lakást ha össze akartok költözni.

Ettől még persze meg lehet oldani, csak az nem lesz szabályos.

2020. febr. 17. 14:31
 4/11 A kérdező kommentje:

"Szerintem ha ez a szabály, akkor érthető, hogy a házasok sem kivételek ezalól, "

Érdekes hogy a koleszos diákvezető (aki ugyanúgy csak egy egyetemista mint akárki) mégis egy kétágyasban éldegél a csajával még csak nem is házasok- ezen esetben hogy érvényes a szabály az szabály"? Vagy nekik szabad ? Ők különbek?

2020. febr. 17. 17:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek belinkeled, hogy ez hol volt a jogifórumon?

Érdekelne az eredeti sztori.

2020. febr. 17. 18:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
#4 Ezt a kérdésedet az előző válaszom utolsó mondatával megválaszoltam szerintem. Csak azt értsd meg, ennek köze nincs a házassághoz.
2020. febr. 17. 22:26
 7/11 anonim ***** válasza:
Házasként nem kínoznám magam ilyen helyen, keresnék albérletet a feleségemmel együtt.
2020. febr. 18. 10:15
 8/11 A kérdező kommentje:

"keresnék albérletet a feleségemmel együtt."

És milyen albi van havi 12.000-ért rezsivel?

Mert a koli az ennyi.

2020. febr. 18. 16:21
 9/11 A kérdező kommentje:

De ha felhajtasz nekem egy albit Fehérváron havi 12.000-ért akkor oké megyek oda...

80-100-140-ek az albik/hó

2020. febr. 18. 16:22
 10/11 anonim ***** válasza:
64%

Akkor ne hisztizz, ha csóró vagy. Vedd tudomásul, hogy olcsó húsnak híg a leve - vagyis itt ennyit kaptok a kis pénzért cserébe.

Nem mellesleg ahogy a fejes gyerek példájából is látod, mindent meg lehet oldani, csak nem itt kell verni a tamtamot. Azzal teljesen egyetértek, hogy egy házasság miatt nem fogtok előnyt kapni - nem ér a ti kapcsolatotok sem többet, mint azoké, akik mondjuk évek óta együtt vannak, de erről nincs papírjuk. Ők sem lakhatnak együtt. Az már más kérdés, hogy megoldják netán okosban a “nekem ez JÁR” panaszkodás helyett.

2020. febr. 18. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!