Fényképeket és videókat készítenek néhányan az iskolában. Sokunk tudta és engedélye nélkül! Mit tehetünk ellenük?
Van néhány gyerek a 9. esek közül, akiknek van kb 10 ezer insta snapcsat követője, és csak úgy rendomképeket csinálnak emberekről. Pl így: Ati! Ati nézz kicsit ide! És Ati, az osztálytársam teljesen normálisan megfordult, hogy mit akarnak és lefotózták. Aztán elmentek
És láttam, hogy ezeket a képeket videókat az összes követőjüknek elküldik. Rólam is készül nem egy ilyen és midnnkeinek el lett küldve. Nem engedtem emg nekik és nagyon nem jó nekem!
NAIH
Nemzeti adatvédelmi és információszabadság hatóság
Képet készíthet rólad. De abban a pillanatban hogy nem saját felhasználásra, sőt nyilvános megosztásra használja, simán feljelentheted. Elsőre kapni fog egy figyelmeztetést és jogsértő magatartásra való írásos felszólítást. Az okosabbja itt összefossa a bokáját. A retardált meg ha tovább csinálja akkor egy-két további feljelentés és keményebb szankciók következnek.
Gyakorlatban meg vidd az igazgatóhoz. Ad mond neki egy kis ejnye bejnyét. Majd csinálják tovább 2 nap múlva.
Ez a helyzet nem Ricsikéről szól, hanem mindenkiről akinek a beleegyezése nélkül készítik és teszik közzé a képmását.
Leírták hogy mit tehetsz, ha szerinted nem tehetsz semmit akkor kár volt kiírni a kérdést, ezt eddig is tudtad. Akkor így jártál.
Írsz egy névtelen levelet az igazgatónak (elsődlegesen ő a felelős, hogy mi folyik ott), amiben leírod a helyzetet, meg azt, hogy kiközösítenek ha felvállalod a neved. Két legyet ütsz egy csapásra, mert két problémára is felhívod a figyelmet.
Itt vergődött pont pár napja egy másik gyerek, hogy be van tiltva náluk a tiktokozás, mert valaki felvette az osztályt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak..
"Névtelenül lehet feljelentést tenni?"
Ebből így semmi nem lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!