A tanárok direkt a "sértettet" büntetik meg egy helyzetben?
Számtalanszor megtörtént, hogy szekáltak, lökdöstek, majdnem leestem a lépcsőn, és a kövekező áncsolásnál a földről rúgtam ki a lábát az illetőnek, és egyszer amikor meglöktek, ahoz, hogy talpon amradjak, a "támadómat" kellett visszalöknöm. Aki el se esett... egy tanár szeme láttára, aki egyből engem vett elő. Erre angyon kiakadtam, megkérdeztem elég hangosan, hogy most bezzeg jön. Eddig mit csinált? Kigáncsolnak, meglöknek, de ha egy ujjal si hozzájuk érek én vagyok a hibás? Erre kaptam egy intőt és azt mondta, hogy attól még nekem nem kell úgy viselkedni..
Ez rendben van? Felőle ki is dobhanak az ablakon, de ha még be is szólok annak, aki ezt tette velem, akkor engem büntetnek meg.
Másik eset... Épp pakoltam a táskámba az új könyveket, amikor a könyvtárból megkaptuk őket, és egyik gyerek kiverte a kezemből a könyveket és azt mondta, hogy Marcika ne szemetelj. amikor indultam, hogy összeszedjem, kitette a lábát és elestem. (nagyon cikin jött ki, de hát nem is számítottam rá) És ezt így végignézte egy tanár. Többen is megjegyezték "normális vagy?" al az illetőt.. Nem engem, a másikat. Felkeltem és meglöktem, én is kérdeve, hogy normális vagy? Ez neked a móka? Mikor fogsz felnőni? Kb 3 lépést "esett" hátra, de akkor már szinte "lefogott" az a tanár aki ráadásul férfi volt. És én kaptam intőt. Tőle is ugyanazt kérdeztem, hogy akkor amikor kellett volna miért csak állt ott egy helyben. Popcorn-t is hoznom kellett volna? Erre mégegy intőt kaptam. Szüleim tudnak róla, nagyon ki vannak akadva.
Engem cigányok zaklattak, a tanárok/igazgató nem akart, illetve nem mert velük szembeszállni.
Illetve én akkor voltam kisiskolás, amikor a szocik (mostani ellenzék) kormányoztak, nagy erővel ment az "egyenjogúsítás".
Egyébként még a Himnuszt sem énekeltük soha, nemzeti ünnepeket/emléknapokat sem tartottuk meg soha stb...
A gimiben szintén bactattak/verekedtem (hát igen, nem vagyok egy megnyerő személyiség...), de ott teljesen más volt a "büntetés", azért többnyire törekedtek a békére.
Nyolcadikos koromra az aggresszió többnyire eltűnt, a mély lenézés (osztálytársak között is, nem csak engem néztek ám le) maradt.
Igen, nyolcosztályos gimibe jártam.
F
Ez sajnos azért van, mert a tanárok többsége inkompetens szerencsétlenség, akiknek jóval egyszerűbb és kényelmesebb a hülyegyereknek elnézni a baromkodásait, mint 10-szer rászólni.
Én is átéltem ilyet. De én a helyedben átmennék másik suliba, ahol talán normálisabb mindenki.
Őszintén...ha nem lenne brutális tanárhiány az egész országban, én szemrebbenés nélkül kirúgnám az ilyeneket a francba, mert ez a hozzáállás se a diákoknak se a sulinak nem hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!