Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Most csúszni fogok ha bukom...

Most csúszni fogok ha bukom ezt a tárgyat?

Figyelt kérdés

Van egy tárgy amiből nem sikerült aláírást szerezni.Mellesleg ez csak valami tölteléktárgy,mese az egész,semmi gyakorlati jellege nincs.Ilyen jogtörténet.

De mindegy is,ennek a tantárgynak van egy II.része a második félévben.Így gondolom azt sem tudom felvenni,ha elbukom ezt,nem?

AKkor meg borítékolható,hogy csúszok vagy hogy van ez?

2020. jan. 13. 02:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha van tavaszi félévben is lehetőség felvenni az idén elbukott jogtörténetes tárgyat, akkor kérvényezni lehet hogy az arra épülő tavaszi féléves tárgyat is felvedd.

Annyi, hogy ilyenkor a tavaszi félév vizsgái során előbb kell teljesitened azt a tárgyat, amire a másik épül, mert a neptun csökött agya csak így tudja elfogadni (Hisz nem teljesülhet előbb egy tárgy, mint a kötelezően azt megelőző tárgy).

Ha meg nincs tavaszi félévben újra meghirdetett kurzus akkor ja, csúszol egy évet.

Üdv a klubban.

2020. jan. 13. 02:35
 2/12 A kérdező kommentje:
Ne már.És következő félévben nem tudom felvenni?
2020. jan. 13. 02:37
 3/12 anonim ***** válasza:

Hát ezt nem én fogom megmondani neked.

Hogy nálatok a Tanulmányi Osztályon, vagy valami hallgatói információs szolgálatnál tudnak-e erről mondani valamit, azt nem tudom.

De mindenképp az egyetemet kell kérdezned, hogy melyik kurzusból indul keresztféléves alkalom, és melyikből nem.

2020. jan. 13. 02:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos. Nézd meg az épüléseket és azt is, hogy a kettőre épül-e valami és azalapján számolj.

A többit a To-nál kell megkérdezni. Nálunk nagyon ritka a keresztfélév és a vizsgakurzus is, de idén előszőr egy tárgyból megengedték az embereknek, hogy párhuzamosan felvegyék az 1.-2.-at. Annyi volt a kitétel, hogy vizsgázni csak akkor mehet 2-ből ha az 1 kész.

2020. jan. 13. 03:57
 5/12 A kérdező kommentje:
De úgy nem lehet,hogy harmadik félévben felveszem ezt a tárgyat,negyedikben meg majd a ráépülőset?
2020. jan. 13. 04:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Erre mi nem tudunk válaszolni, egyetemeken belül szakonként, tárgyanként eltérés van az épülésekben. Nálunk ilyenre nincs lehetőség. Ami őszi féléves tárgy azt 99%-ban csak őszi félévben csinálhatod meg, hogy hanyad éven a te dolgod, de tavaszra meg sem hirdetik.

Holnap hívd fel a TO-t vagy most dobj nekik egy emailt és kiderül nálatok, hogy van.

2020. jan. 13. 04:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha őszi féléves tárgy akkor jövő szeptemberben is felveheted ebből nem szokott gond lenni. DE a csúszás mentességet ez sem garantálja. Ezért írtam, hogy böngészd át a tantervi hálót, mert ha a 2-re olyan (van) az épülés csúszhatsz is.
2020. jan. 13. 04:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Gondolom elsőéves vagy. Ha nincs keresztfélévben és csak 1 tárgy épül rá, akkor nem fogsz csúszni emiatt. Nálunk a kémia volt húzós, mert az 1-re még 3 tárgy épült és ha bármelyik is csúszott, akkor garantált volt a plusz 1 év.
2020. jan. 13. 08:11
 9/12 A kérdező kommentje:

Értem en hogy csak őszi félévben lehet felvenni de az a kérdésem hogy azt nem lehet e megcsinálni hogy jövő szeptemberben veszem fel?

Aztán jövő tavasszal meg a ráépülőset?

2020. jan. 13. 11:52
 10/12 A kérdező kommentje:
És ha csúszoo akkor az úgy néz ki,hogy plusz 2 féléven csak az az 1 db tárgyam lesz?
2020. jan. 13. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!