Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért böki más csőrét a...

Miért böki más csőrét a váltásom? 18/l

Figyelt kérdés

Mindegy mi miatt elegem lett az okostelefon adta internet használatból, pontosítva, a facebook-ból és messengerből. Töröltem a messengert, új fiókot csináltam, ahol össz és vissz az anyám és a barátnőm van, akikkel szoktam beszélni. Osztálytársak és mások nem. Elég volt. 0-24-ben azon pörögni, hogy szinte már kell ugorni, amint pittyegni kezd a telefon. Hasznos, de most egy bizonyos dolog miatt sok lett.

Ezért "butafonra" váltottam, ami igazán csak telefonálásra alkalmas, zenét pedig mp3 lejátszón hallgatok. Itthon csak annyira használom az okosat, hogy zene hallgatás, mert mind a 300 zeném rajta van, én meg 20-at vittem át, mert csak utcán használom. Ill egy játék van rajta, amivel napi 1x játszom, ébresztőórám és képek.

Ennyi. Amint kiléptem a lakásból, nincs net, nincs incs messenger, nincs pittyegés, nincs játék.

Ez valakik szemét szúrni kezdte, mintha valami űrlény lennék, aki nem a 21. században él.

Nem változtatok, nyugodtabban érzem magam, hogy nem kell akaratlanul készenléti üzemmódban lennem. Csak nem értem, ez másokat miért zavar?

2020. jan. 10. 18:41
1 2
 1/12 meszike91 ***** válasza:
100%
Nem tudom.
2020. jan. 10. 18:43
 2/12 anonim ***** válasza:
38%
Mert 18 éves szép lány vagy és nehezebb elérni? Ha nem vagy szép akkor én se tudom :D
2020. jan. 10. 18:49
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Jól csinálod. Bár én megelégedtem annyival, hogy ha épp nem használom a telefont, lecsatlakozok a netről, így nem tud csipogni. Amikor kedvem van megnézem.
2020. jan. 10. 18:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg az a bizonyos dologról tudnak többen is és ez az új pletyka hogy te emiatt 'elzárkózdtál' az online világtól. Majd lecseng
2020. jan. 10. 18:56
 5/12 anonim ***** válasza:
89%
Úgy látszik korábban érsz, mint az az illető. Ne foglalkozz vele, majd ő is rá fog jönni talán, hogy lehet ezek nélkül létezni.
2020. jan. 10. 18:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a trend ez, hogy 0-24-ben meg kell osztanunk valamit az interneten. Sok ember kb csak azt nem osztja meg a facebookon, hogy épp sz.........arik. Azon kívül minden mást. Kedvencem mikor lefotózzák a kávéjukat, hogy épp az isszák :D Az ilyeneknek tényleg űrlény vagy. Ők el sem tudják képzelni az életüket úgy, hogy ne legyenek jelen a neten. És a gond ebben az egészben nem veled van, épp ellenkezőleg. Ő velük.
2020. jan. 10. 19:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert a korosztályodban van egy megszokott trend, amiben te is benne voltál, aztán változtattál. Te is meglepődnél, ha mondjuk az egyik divatosan öltözködő barátnőd hirtelen valami egyszerűbb, vallási ruhában kezdene járni. Ez ilyen, ha valami szokatlan és új, az emberek egy része nem tud a dologgal mit kezdeni.

Pár éve volt egy hasonló szitum. Meguntam a facét, instát és más dolgokkal akartam foglalkozni, ezért kíváncsiságból deaktiváltam őket. A messenger maradt sulis s hasonló dolgok miatt, de azt is nagyon ritkán néztem meg, kb. naponta 2-3-szor. Hirtelen egy csomóan megijedtek, hogy mi történt velem, mert eltűntem...

(Amúgy a túlzott technofóbia sem előnyös. Nem értem azokat a hozzászólókat, akik lenézik, ha valaki fent van közösségi oldalakon és használja is ezeket esetleg aktívan. Semmivel sem jobbak azok, akik őket random mindenért próbálják kritizálni, tényleges kritikai tartalom nélkül.)

2020. jan. 11. 04:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Sok értelme nincs a váltásodnak, ugyanezt megcsináltam anno 14 évesen (már lassan 6 éve...), visszaváltottam "butatelefonra" váltottam vissza.

Őszintén, semmi értelme nem volt ennek. Ötödikes/hatodikos koromban voltak a legjobb "gombos" telefonok, sok telefonos játékot elvittek, volt bluetooth/kamera/etc, mindenki tudja milyen telefonok voltak ezek. Nagymamám Sharpján, a Nokiámon, a stb telefonokon nagyon jókat kockultam (a kemény 1,5" , 2" képernyőkön xdd), a kedvencem az LG L600V telefonom volt. Szeretem a régi gombosakat, egy egész gyűjteményem is van belőlük.

De nekem napi használatra már nem alkalmasak... Már csak pl a tájékozódás miatt sem, míg egy okostelefonnal a kezemben google maps/bkk futár/waze alkalmazással eljutok bármerre, butával nem. Volt olyan is pl, hogy a villamoson vettem fel vizsgát (egyetem), mert akkora volt a verseny érte...

Szerintem csak feleslegesen nehezíted az életedet, számodra az a megoldás, ha nem telepíted fel a Facebook/messenger alkalmazást a telefonodra, aztán nyugi van.

Egyébként (jó, ő már idősebb) anyám is megrögzött okostelefon ellenző... Nagymamám lassan már 5 éve kapott egy tabletet, aztán mikor az tönkrement, vett egy okostelefont, hát, évek óta nem ült le számítógéphez. Egyszerűen mire előveszi, kipakolja, összerakja (laptop), beindítja, addigra már kb el is intézi az ügyeit telefonon.

Én 2015-ben, egy év "kihagyás" után szereztem be napi használatra ismét egy okostelefont, egy Lumiát (akkor még volt is valamennyi szoftvertámogatása. A gari lejárta után persze meg is halt, de egyébként szerettem).

19F

2020. jan. 11. 09:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Messengerren van olyan opció, hogy némítás, csak szólok. Ennyiért kár volt letörülni, s átváltani téglafonra... Meg ha a net nincs bekapcsolva akkor se pittyeg...

,,Osztálytársak és mások nem" - Osztálytársakkal én szökőévben egyszer beszélek. Az osztálychatbe is ritkán írok.

,,Elég volt. 0-24-ben azon pörögni, hogy szinte már kell ugorni, amint pittyegni kezd a telefon" - Én magasról tojok arra ha pittyeg. Akkor olvasom el az üzenetet, ha elakarom. Ha meg nem akarok visszaírni, akkor meg se nyitom a chatet. :D

,,Amint kiléptem a lakásból, nincs net, nincs incs messenger, nincs pittyegés, nincs játék." - Nekem sincs netem, ha elmentem otthonról. Főleg hogy pár hónapja még városi wi-fi sincs.

A kérdésre válaszolva: nem tudom mást miért zavar. Bár lehet benne valami olyasmi, hogy az emberek mindig is furán néznek azokra, akik nem olyanok mint ők.

Bár azt se értem, hogy miért váltottál csak ezek miatta téglafonra, mikor nem kapcsolod be a netet és beoblem solved. :D

18L (Samsung Galaxy A50 - a választ is telefonról írtam :) )

2020. jan. 11. 09:53
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
*problem solved
2020. jan. 11. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!