Mit szerettetek az általános iskolában és miért?
Bármi jöhet. Tantárgy, személy, helyszín, esemény, apróságok is. Indoklást is kérek. :)
(Boldog karácsonyt!)
A tanító néninket. Nagyon jó pedagógus volt, aki mindig bátorított, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. :)
Az iskolai kosárcsapatot. Mind a 8 évig a tagja voltam, sokat tanultam belőle a csapat munka fontosságáról. És néha még versenyt is nyertünk :)
A nyári napközis táborokban is sok pozitív élménnyel gazdagodtam! :)
Főleg az alsóból jutnak eszembe ilyenek, hogy:
- Az első tanító nénimet, mert szeretett minket.
- Hogy egy csomó mindent lehetett tanulni, pl. szépen írni.
- Volt egy csomó sikerélményem.
- A másodikos osztálytermünket, mert az volt a legjobb, és valahogy másmilyen volt, mint a többi: a mérete is, a helye is az épületen belül. Valahogy úgy emlékszem, hogy kb. mindig besütött a nap, és szép, színes terem volt. :)
- Felírni a táblára naaaagy, virágokkal díszített betűkkel, hogy !, Ó!, IÓ!, CIÓ!, stb.
- Énekelni és körjátékokat játszani az udvaron (állítólag ilyet már nem is csinálnak a mai gyerekek, csak néptánc órán, ez tényleg igaz?), meg mászókázni.
- Az oroszt, főleg eleinte, mert vicces volt, hogy mindent máshogy mondanak.
De a legjobb tantárgy a matek volt végig. És a felsős matektanárt nagyon szerettem.
A szocializmusban kezdtem az álatlánost és a rendszerváltás után végeztem. Azért írom ezt, mert nálunk vidéken nagyon érezhető volt a változás: szigorú, hagyományos pedagógiában kezdetem, viszont felsőben már olyan programok is voltak, amik előtte sosem.
Nehéz volt nekem az általános, mert nehezen ment a tanulás. Mai szóval figyelemzavaros voltam:rövid ideig tudott lekötni a tananyag, hamar elfáradtam, a 4., 5. órán már semmit nem figyeltem, csak ábrándoztam, fantáziáltam.
Az éneken kívül szinte semmi sikerélményem nem volt, a tanárok beskatulyázták a gyerekeket. Felsőben volt egy tök alkalmatlan osztályfőnöknőnk, aki levegőnek nézett, mivel nagyon gyenge voltam matekból, az ő tárgyából. A továbbtanulásról is lebeszélt, pedig akkorra már jól mentek volna a humán tárgyak és az eszem se volt tompa, csak több idő kellett bizonyos tárgyak elsajátításához.
Ha rá hallgatok, ma egy gyárban dolgoznék valószínűleg.
Utáltam az iskolát, igazából az utolsó évben kezdtem jól érezni magam, amikor megtaláltam az értelmesebb osztálytársaimmal a közös hangot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!