Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ti a tanárok helyében mivel...

Ti a tanárok helyében mivel jutalmaznátok az ilyen dolgozatokat?

Figyelt kérdés

Tegyük fel megvan adva történelemből 2-3 kérdés amelyet kisdolgozat formájában ki kell fejteniük a diákoknak.

Azonban van egy bizonyos diák aki nem készült és úgy gondolta, hogy ahelyett, hogy üresen adja be a papírt ő maga talál ki a háborúról/egy adott személy elnökségéről történetet és azt írja le.

Mondok egy példát : Mit tudsz Kis Miska miniszterelnökségéről? És akkor elkezdi írni, hogy háát magas volt az életszínvonal, megreformálta a gazdaságot, az ipart, az egyházat és az oktatást... Mindegyikre ír valami hülye példát, pl megjelentek a traktorok a földeken/ megépítették az első autópályát, ahol a leállósávjában a Bach korszak muzsikusai szórakoztatták az autósokat....

És így tovább... Tehát mivel lövése sincs az anyagról, ilyeneket írkál mert miért ne?

Ti a tanárok helyében hogyan jutalmaznátok az ilyet? Vagy csak ráírnátok egy egyest és annyi? (Akár tanár is válaszolhat, hogy ő az ilyet hogyan jutalmazza)

UI:Csak elméleti kérdés, nem csináltam ilyet...

2019. dec. 7. 14:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Sima egyes. Nem érdekelnek a baromságaik.
2019. dec. 7. 14:40
 2/19 anonim ***** válasza:
80%
Írnék egy szmajlit, mellé meg egy egyest es ennyi. Amikor en voltam diak es az egyik srac ilyet csinált, a tori tanárom nagyon kiborult, es lecseszte az egesz osztaly elott. Pedig o aztan jó tanár volt.
2019. dec. 7. 14:41
 3/19 anonim ***** válasza:
59%
Egyértelműen egyest adnék rá + felolvasnám az osztálynak, mint elrettentő példát.
2019. dec. 7. 14:47
 4/19 A kérdező kommentje:

#2 Én szerintem nekem a legsúlyosabb büntettem annyi volt, hogy Petőfi Sándor helyett "Sanyi" - t írtam a papírra...

Nem poénból írtam, szimplán hozzá szoktam, hogy becézgetek és észre se vettem, hogy mit írok.

Na akkor a tanár nagyon lecseszett, hogy mit képzelek én magamról... Majd ha letettem annyit az asztalra, majd akkor Sanyizd le, stb😂😂😂

2019. dec. 7. 14:47
 5/19 anonim ***** válasza:
86%

Hazugságot és viccelődést mivel jutalmaznám?

Ha elmennél az orvoshoz és azt mondaná, hogy nyald fel a padlót, mert az egészséges és pucéran rohanj keresztül csukott szemmel a főutcán, mert attól meggyógyulsz, mit mondanál neki?

- Köszi doki, máris megcsinálom, itt egy 5esres hála pénz.

- maga normális? Máris eljelentem. Hogy képzeli?

Nos én tanárként oda írnám:

A történelem nem a színház, és nem is fantasy, hanem győztesek által elfogadott tények. Ezt nem lehet megjátszani. Ajánlom, hogy néha olvass tankönyvet és ne csak gyakorikérdéseket. Ajánlom az iskola színjátszást segítő lehetőségeit használd ki, mert van benned potenciál, amit ott tudsz kamatoztatni.

Ide ez kevés.

Elégtelen.

Egy négyszemközti beszélgetést is kérnék a diáktól és meghallgatnám, mi van vele. Mert lehet csak troll, de lehet, hogy van valami baja is.

2019. dec. 7. 14:48
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem a tanár dönti el, erre kötelező egyest adni. Nincs jutalom. Nem a hülyeségek kitalálása a feladat az iskolában.
2019. dec. 7. 14:53
 7/19 anonim ***** válasza:
93%

Egyest, nyilván, ez nem kérdés, más opció nincs. Jutalmazni értelmetlen és káros lenne, miért érdemelne jutalmat, aki nem a feladatot végzi el? Persze, jó dolog a kreativitás, de azt is a helyén kell kezelni.

Ha olyan tanár lennék, mint amilyet magamnak is szerettem volna, akkor órán kívül támogatnám persze, hogy ha tényleg jól megy a gyereknek, kezdjen el foglalkozni az írással.

2019. dec. 7. 15:01
 8/19 anonim ***** válasza:
71%
Hűha, nekem emelt történelem érettségin volt, hogy konkrétan semmit nem tudtam az adott témáról (igen tudom, szégyen ez emelt szinten, de minden másból fel voltam készülve, csak amit húztam az maradt ki), viszont arra gondoltam, hogy ha csak csendben ülök és nem mondok semmit, akkor tuti bukta az egész. Úgyhogy szépen leírtam a vázlathoz mindenféle hülyeséget “ezt és ezt vezette be, xy konfliktus volt, megjelent az első...” és hasonlók. Igyekeztem olyanokat beleírni, ami jellemző volt az adott korra és mindezt próbáltam elbizonytalanodás nélkül felolvasni. Nos, ahogy felnéztem a lapról, mind a 3 vizsgabiztos le volt döbbenve, na nem attól, hogy milyen okos vagyok, hanem a sok sületlenségtől, amit összehordtam. Persze az volt a szerencse, hogy volt amit eltaláltam és tényleg úgy volt.😀 Aztán kérdeztek még 2-3 egyszerű kérdést, hogy mentsék ami menthető és elengedtek. Pár nappal később értesültem, hogy átmentem.😀 Jó fejek voltak, simán megbuktathattak volna.
2019. dec. 7. 15:12
 9/19 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem nem kell véresen komolyan venni egy sz#ros kisdolgozatot, nem a szakdolgozatát írja a csóri gyerek. Eszembe nem jutna felháborodni, leszidni, megalázni és hasonlók, mindenkivel előfordult már életében, hogy nem készült fel egy dolgozatra. Egyszerűen csak ráírnám, hogy nagyon kreatív, de sajnos nem ez volt a feladat, úgyhogy 1-es.
2019. dec. 7. 16:26
 10/19 anonim ***** válasza:
65%
Lehet hogy megmondanám neki azért hogy legközelebb ilyen hülyeségekkel ne húzzuk egymás idejét. Semmi leszidás vagy ilyesmi hangnemben, egyszerűen megkérném, akár kicsit viccesre véve a dolgot de azért értse meg. Mi van ha a fél osztály nem tanul semmit egy dogára és mindegyik elkezd ilyen meséket kitalálni? A tanárnak meg végig kell olvasnia teljesen feleslegesen. Más dolog ha mondjuk feleletválasztós dogában meg rövid kérdéseknél betippeli valaki a válaszokat, mint hogy egy fél oldalt teleír valaki ilyen zöldségekkel.
2019. dec. 7. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!