A vallás tanárom azt mondta, hogy ebben a karrierista világban a nők elfelejtik valódi kötelességüket, az anyaságot. Erre mit kellene reagálnom?
Tisztázzuk, nem vagyok femináci, csak szimpla feminista. De ez kicsapta nálam a biztosítékot. Ilyenkor mit szabadna visszaszólnom? Mert ugyebár elméletileg semmit, hisz tanár, de a kijelentésével nagyon nem értek egyet.
18/l
20
Szerintem az baj, hogy itt sincsenek és általában sem tisztában a régi -"akkoriban"- háztartásbeli szó konkrét értelmével.
Mert az NEM összkomfort-gépek melletti háztatásvezetést jelentett, hanem a tűzhelybe való mindennapos begyújtást, vízforralást, automata mosógép és konyhai és háztartási gépek nélküli mosást-vasalást-takarítást, hajszárító nélküli hajmosást, stb. jelentett.
Manapság könnyen dolgozhatnak több gyerek mellett is a nők, hiszen a háztartás a mindenféle gépekkel olyan kényelmesen megoldható, hogy a főzésen kívül a többit rábízhatják még egy alsós gyerekre is, és még élvezni is fogja.
Az anyáknak csak összefogni, irányítani kell a családot manapság.
Ha ennyire egyszerű akkor apuka is megtudná csinálni, de alig ismerek olyan családot ahol a nagybetűs férfi besegít bármiben otthon. (Talán kettőt..)
A mosógépet nem képesek bekapcsolni a férjecskék.
A gyerekekkel szintén anyuka foglalkozik, apuka lef0ssa az egészet, fáradt munka után. Mer' az anya nem fárad ki munka után.
"Azt, hogy ne éljen a régi időkben.
Akkoriban a nő anya volt, háztartásbeli, nem dolgozott. A férfi tartotta el a családot, dolgozott. Ma már nem így van."
Én nem tudom, ezeknél a "régi idők" beszédeknél melyik országról beszéltek, de itt, Magyarországon az emberek túlnyomó része a földeken dolgozott, a régi paraszti világban pedig mindenkinek megvolt a munkája a földeken 3 éves kortól felfelé.
19
Nem bírta a gondolatot, hogy nem ő lesz akkor már a világ közepe. Azzal jött, hogy ha jön a baba akkor el lesz hanyagolva. Az ő apja is így élte meg az egészet pedig az anyja otthon dolgozott kozmetikusként. Az anyukát a férje elnyomta, így kemény kézzel irtja a barátnőket nehogy elveazítse a fiait. Öcsként két fiú közül elkényezteteve gyenge fizetéssel és egzisztenciával, albérlettel - egy éve költözött el otthonról - szerintem inkább ez volt a gond, hogy nem érett férfi volt. Engem ekézett hogy többet fogok nála keresni meg a családom vagyoni helyzete jobb az övékénél, és emiatt sosem érzi férfinek majd magát de erről nem tehetek. Az viszont nem esett jól amikor kiderül ha külön számlát tartanánk nem lenne annyi bizalma, hogy az úgymond plusz pénzt ne magamra költsem. Mert ugye minden közös...
#27 Akkor tisztázzuk, kikre gondolt a tanár ez alatt.
- Azokra, akiknek nincs gyerekük? Van, akinek önhibáján kívül nincs (egészségügyi, anyagi okok, stb.), ők ugye nem elfelejtették, hanem nem tudnak gyereket vállalni. Van, aki nem is akar, ő szintén nem elfelejtette, mert ehhez tudatos döntést kell hozni, amihez át kell gondolni.
- Azokra gondol, akiknek van munkájuk? Ez esetben ő is elfelejti kötelességét mint apa, hiszen neki is van munkája. Ha azt az idealizált családképet tartja szem előtt, ami sok konzi fejében él, hogy „apa dolgozik nyolc órát, anya otthon főz és neveli a gyerekeket”, az egy nagyon keskeny társadalmi réteget leszámítva soha nem létezett.
Erősen valószínű, hogy inkább csak elpuffogtatott pár közhelyet, abból kiindulva, hogy a legtöbb ember amit elégszer hall, arra bólogatni fog, csak nem számított arra, hogy élnek értelmes diákok is és az ő osztályában is van legalább egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!