Kaptam egy levelet Neptunban hogy félévközi zárthelyi dolgozatra “Megfelelt” lett beírva. Ez mit jelent? 2-est kaptam?
Hogyan?Jól sikerült a dolgozat,ezen gúnyolódsz?
Moodle-ben nincs leírva hány pontom lettt
Azon gúnyolódik mindenki, hogy nem érted egyetemista létedre mi az a "megfelelt"
Egyetemen 2 féle rendszer van. Az amikor aláírásra megy a dolog, és amikor jegyre.
Ha jegyre, akkor beírják pl "elégséges (2)". Ha aláírásra, akkor beírják hogy "megfelelt". Mehetsz vizsgázni, vagy felveheted a ráépülő tárgyakat.
Ha ezentúl érdekel milyen lett a zh-d kérj a tanártól betekintést. (Segítek, azt jelenti, hogy megnézheted mit tudtál, és mire mennyi pontot kaptál)
Egy idő után amúgy is nem 5 jegy lesz a fejedben, hanem 2. A "sikerült" és a "megbuktam b@sszameg"
De az átlag akkor mi alapján megy ha csak megfelelt meg nem felelt meg van?
Mert az ösztöndíj is pl ez alapján függ..
(Facepalm)
Google ? Miért nem keresel rá ?
Szaktársaid ?
Az átlag számítás néhol egyetemenként eltér egyébként.
Amúgy az előző válaszoló leírta már a választ :)
Évközi dolgozatoknál 3 lehetőség szokott lenni. Vannak nullkredites tárgyak pl a balesetvédelmi oktatás. Azt vagy neten kiküldik vagy beülsz 1,5 órára és megcsinálsz egy tesztet egyeteme válogatja. Ez csak egy tájékoztató, nem számít bele a jegybea lényege, hogy tudd merre fuss ha kigyullad a suli. Nem jegyet adnak rá, a megfelelt csak annyit tesz, hogy résztvettél, felfogtad.
tárgyakhoz kapcsolódva. oktató év elején elszokta mondani a tárgyi követelményeket.
- ha a ZH aláírásra megy ez annyit tesz, hogy amennyiben teljesíted őket vizsgaidőszakban mehetsz vizsgázni. pl: aláírás feltétele: 60% feletti zh-k, megírod ha mindkettő megvan 60% vizsgaidőszakban jelentkezhetsz vizsgázni ahol számszerűsített jegyet kapsz a teljesítményedre.
az aláírás feltétetle bármi lehet amit a tanár óhajt, zh, beadandó, csoportmunka ki mit talál ki
- jegymegajánlók a zh-k. Évközi teljesítményed alapján kapsz jegyet. Ebben az esetben sem mindig kapsz neptun tájékoztatót. sok tanár közös email-re küldi ki az eredményeket, vagy az órán mondja meg őket
bár tényleg az lenne a legegyszerűbb ha megkeresnéd/megkérdeznéd évelején mit mondott az oktató
sose értettem, minek van ez, nem lenne egyszerűbb egy jegyet adni rá, aztán az átlagszámításnál se kavarna be.
én minden tárgyból aláírás+vizsgát tenném kötelezővé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!