Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerinted mennyire van rendben...

Szerinted mennyire van rendben, hogy az iskola portása nem veszi át a diák ott felejtett iskolai füzetét?

Figyelt kérdés

Egy álltalános iskolában tartok külsősként külön órákat az oda járó gyerekeknek.

Az egyik diák ottfelejtette egy mappában az összes füzetét. Az óra után vettem csak észre, ott nem hagyhattam, mert az nem az ő osztálytermük, így levittem a portára, de a portás azt mondta, hogy ő nem veheti át, mert régen mindenféle rendőrségi ügyük volt ebből, így vigyem onnan. Amikor megkérdeztem, hogy akkor mit tegyek vele, azt mondta, hogy tegyem az ott felejtett tárgyak asztalára, amire zsák számban csak ruhák voltak szét szórva, nem tartottam biztonságosnak ott hagyni.

Mit gondolsz arról, hogy az iskolában egy saját diákjuk tanuláshoz szükséges füzeteit így hagynák elveszni?

2019. okt. 21. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:
10%
Mi az iskolába a portást megdobáltuk penészes vajaskenyérel az meg felmondott,minket meg le se szidtak.
2019. okt. 21. 21:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, hogy mivel meg is indokolta, miért problémás nála hagyni, ezért teljes mértékben igazat adok neki.
2019. okt. 21. 21:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A porta nem értékmegőrző, így a portás nem értéktáros. Neki az a dolga, hogy információkat közöljön, közvetítsen.

A Te dolgod az lett volna, hogy a tanuló füzetcsomagját beadod a tanáriba. A portán pedig "üzenetet" hagysz a tanuló számára, hogy a füzeteit hol találja.

2019. okt. 21. 21:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

En is a tanàriba vittem volna.

Te letetted a ruhàk közè?

2019. okt. 21. 22:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Mivel este fél 6-ig tartott az óra így a tanáriban már nem volt senki.

Végül az iskola egy másik épületében adtam le a portán, aki átvette.

Megértem én, hogy nem ez a dolga, de ha két lehetőség van, hogy ledobni a sarokba vagy leadni a portán, akkor igazán átvehette volna.

2019. okt. 21. 22:21
 6/8 anonim ***** válasza:
80%
Hát én is a tanáriba vittem volna ahogy a többiek írják ahol az osztályfőnökének az asztalára letették volna, vagy ő átvette volna ha ott van és akkor másnap odaadja a diáknak. De még ha ez nem is lenne opció, akkor is inkább tenném oda ahova a portás mondta, ha egyszer mondott rá egy értelmes indokot, hogy miért nem veheti át. Most lehet csak a másik portással szúrtál ki mert lehet ő nincs tisztában azzal amit a másik mondott.
2019. okt. 21. 23:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy igaza volt. Megindokolta a dolgot.

A másik portás valószínűleg nem volt olyan tájékozott mint ő. Remélhetőleg nem lesz belőle gondja.

Én is portás vagyok, gyárban. Nálunk se hagyhatják ott a dolgozók a cuccaikat. Ha pl valakinek hoznak valamit, mondjuk otthon hagyta a kajáját, kulcsát, akármit, azt se vehetjük át. Van itt is olyan aki átveszi, de szoktak is miatta vonni a fizujából.

2019. okt. 22. 14:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
6-os, és azt mégis honnan tudná egy külsős tanár, hogy a tanáriban a 30 asztal közül melyik a gyerek osztályfőnökéé? A kérdező leírta, hogy nem volt már ott senki, lehet nyitva se volt már.
2019. okt. 23. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!