Elmondjak egy olyan dolgot a tanáromnak, ami miatt sanszos hogy értesítené a szüleimet? (bővebben lent)
Pszichológus? Elvileg őket köti a titoktartás... bár nem biztos. Rá kell kérdezni előtte.
Pap? Mintha mondjuk gyónnál?
Névtelenül felhívni egy lelkisegély szolgálatot?
Nincs ilyen, hogy tanári titoktartás. És szerintem mindegy milyen tanárod, ha magánjellegű problémád van, az nem az ő hatásköre. Hibát követne el, ha mint tanárod tanácsot adna ilyen dolgokban.
Ez sok mindentől függ. Mennyi idős vagy, mennyire komoly a probléma stb
De szerintem nyugodtan elmondhatod, s megkérheted hogy ne mondja el a szüleidnek s ezt meg is indokolhatod
Persze meg van rá az esély hogy elmondja így is de akkor meg azért teszi mert neked úgy a legjobb
Én is sok esetben kértem már segítséget/tanácsot tanáraimtól, sosem került tovább szüleimhez
18/l
A kérdező utolsó kommentjéhez; pszichológus, ha nem észlel veszélyt a mondataidban, tilos lenne megosztania.
Ha nem követtél el bűnt, nem érzel vágyat, hogy megöld a tanárod és nem az ő óráián akarsz meghalni, stb., tilos tovább adnia, amiket mondtál.
Amikor ofő beszél a pszichológussal, pszichológus nem is mondhatja vissza diktafon mód a cseveséseteket, csak, hogy mit lát és mi lenne a megoldás.
Jó lenne konkrét példákat látni, mert lehet valamit megosztottál, ami neked ártalmatlan, de amúgy eléggé komoly dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!