Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Elmondjak egy olyan dolgot a...

Elmondjak egy olyan dolgot a tanáromnak, ami miatt sanszos hogy értesítené a szüleimet? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy van e tanári titoktartás, vagy ha nincs akkor legalább ha a diák megkéri hogy maradjon köztük, az ott marad e. Úgy érzem könnyítene a lelkemen ha elmondhatnám, és mindig az a tanár mondja hogy menjek oda és beszéljünk ha baj van.

2019. okt. 3. 20:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menj oda, és beszéljetek, ha baj van. De ha baj van, és odamész hozzá, azzal ráteszed annak a felelősségét, hogy döntenie kell majd, hogyan tovább. És akkor lehet, hogy azt fogja diktálni nem csak a szakmai meggyőződése, hanem a lelkiismerete is, hogy értesítse a szüleidet. Ha megbízol benne annyira, hogy odamenj hozzá, és elmondd, hogy mi a gond, akkor bízd rá azt is, hogy utána mit lép majd. Ért hozzá. Segíteni próbál. Hagyd, hogy megtegye.
2019. okt. 3. 20:28
 2/7 anonim ***** válasza:
17%

Pszichológus? Elvileg őket köti a titoktartás... bár nem biztos. Rá kell kérdezni előtte.

Pap? Mintha mondjuk gyónnál?

Névtelenül felhívni egy lelkisegély szolgálatot?

Nincs ilyen, hogy tanári titoktartás. És szerintem mindegy milyen tanárod, ha magánjellegű problémád van, az nem az ő hatásköre. Hibát követne el, ha mint tanárod tanácsot adna ilyen dolgokban.

2019. okt. 3. 22:36
 3/7 A kérdező kommentje:
#2. Jártam már pszcihológushoz, és nem volt titoktartás. A legrosszabb hogy még véletlenül sem komoly dolgot mondott el az összes tanáromnak, ami esetleg rájuk is tartozna, hanem egy jelentéktelen apróságot, ami kellemetlen számomra.
2019. okt. 4. 07:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez sok mindentől függ. Mennyi idős vagy, mennyire komoly a probléma stb

De szerintem nyugodtan elmondhatod, s megkérheted hogy ne mondja el a szüleidnek s ezt meg is indokolhatod

Persze meg van rá az esély hogy elmondja így is de akkor meg azért teszi mert neked úgy a legjobb

Én is sok esetben kértem már segítséget/tanácsot tanáraimtól, sosem került tovább szüleimhez

18/l

2019. okt. 4. 15:01
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
Nincs tanári titoktartás; az a pszichológusnál van (de őt is felmenti a titoktartás alól, ha ön- és/vagy közveszélyesnek lát). A tanár mérlegel. Ha pl olyannal mész oda, hogy meg akarod magad ölni magad, akkor kötelessége szólni a szülőknek, mivel, ha megteszed, őt veszik elő. Ugyanez érvényes pszichológusra is. Ha azzal mész oda, hogy falcolsz, akkor a pszichológus nem szól, de tanár már maga dönti el. Ha meg olyannal mész oda, hogy Téged mindenki utál és minden este sírsz emiatt, nem fog szólni, de, ha szólna sem sért meg semmilyen szabályt, elvégre nem kötelezi titoktartás.
2019. okt. 4. 22:21
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

A kérdező utolsó kommentjéhez; pszichológus, ha nem észlel veszélyt a mondataidban, tilos lenne megosztania.

Ha nem követtél el bűnt, nem érzel vágyat, hogy megöld a tanárod és nem az ő óráián akarsz meghalni, stb., tilos tovább adnia, amiket mondtál.

Amikor ofő beszél a pszichológussal, pszichológus nem is mondhatja vissza diktafon mód a cseveséseteket, csak, hogy mit lát és mi lenne a megoldás.

Jó lenne konkrét példákat látni, mert lehet valamit megosztottál, ami neked ártalmatlan, de amúgy eléggé komoly dolog.

2019. okt. 4. 22:27
 7/7 anonim ***** válasza:
92%
Normális érzelemvilágú tanár levágja, hogy nem viccből fordul hozzá a gyerek a szülei helyett.
2019. okt. 7. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!