Etikus szept 2-án az első tanítási napon közölni egy
iskolában egy tanárnak hogy felmond?
Figyelt kérdés
Ugye azt ne mondjuk hogy ezt a lépését nem tudta jóval korábban. Nyilván nem csak úgy felkelt szept 2-án és beugrott a szikra na én ma felmondok. Ezt hosszas előzetes munkakeresés interjúzás előzte meg, vagyis közölhette volna sokkal korábban is.
De ő valamilyen okból mégis a mai napra tartogatja (még nem mondott fel még csak fél hét van de reggel 8kor már felmondott...)
Persze. Miért mondana fel akkor, amikor még csak interjúkra jár és nincs biztos másik helye? Eshet 2 szék közé is. Mellesleg ezt így szokták
2019. szept. 2. 06:37
2/13 anonim válasza:
Szerintem meg a tanárok helyzete nem etikus a közoktatásban. Egyáltalán nem vagyok biztos benne,hogy ő ezt sokkalhamarabb tudta. Én nem látok a felmondásban problémát. Ha nem vagyok elégedett a munkahelyemmel, és találok másikat, felmondok. Ez a tanár is így tett. A mai közoktatásban nem etikus elvárni a tanártol, hogy egy teljes tanévre elkötelezze magát, és legyenek olyan időszakok, amikor "nem mondhat fel". Nekem az egykori orosz tanárom mondott fel szeptemberben, mert pont akkor kapott egy olyan állásajánlatot, amit régóts keresett. Lehet, hogy a szóban forgó tanerő is az elmúlt 1-2 hétben egyezett meg a leendő munkáltatójával. Vagy csak pár napja. Az iskola meg a klik majd gondoskodni fog következő tanárrról. Ez a dolguk. Megoldják.
2019. szept. 2. 06:53
3/13 anonim válasza:
Nyilván sok kellemetlenséget okoz majd, hogy most szólsz, de ne érdekeljen.
A saját életedet vedd előre nyugodtan. Ha felmondtal volna korábban és nem vesznek fel, akkor meg munka nélkül maradsz, ki tudja meddig.
Ráadásul tudjuk mennyire alul vannak fizetve és becsülve a tanárok. Kell, hogy felmondjatok, hogy változás lehessen.
Lehet nem találnak hónapokig a helyedre tanárt (ha real szakos vagy esélyes).
A gyerekeket sajnálom nagyon, de a rendszer hadd omladozzon, kapjon észbe.
2019. szept. 2. 06:55
4/13 anonim válasza:
Anyukam is ma mond fel, olyan orarendje van hogy embertelen. 5 perc alatt erj at gyalog 2kmre levo sulibol a masikba.
2019. szept. 2. 07:02
5/13 anonim válasza:
igazából simán lehetséges, hogy tegnap ESTE telefonáltak neki egy másik helyről, hogy jöhet aláírni
2019. szept. 2. 07:06
6/13 anonim válasza:
Balázska tanári pályára készül, vagy van egy másik troll, aki ezer ilyen tanáros, felmondós, szerződéses kérdést tesz fel?
2019. szept. 2. 07:08
7/13 anonim válasza:
#6, nem hiszem, hogy két troll lenne egy témára. Ez az alapítványi iskolás lesz, akinek alkoholista a főnöke, nyolc általánossal.
2019. szept. 2. 07:23
8/13 anonim válasza:
Mára valami jó szaftos részeg igazgatós évnyitós kérdésre számítottam, nem erre.
Külön izgalmas a kérdés időzítése, hogy fél hétkor már tudja, mi lesz nyolckor.
2019. szept. 2. 08:21
9/13 A kérdező kommentje:
„se, hogy fél hétkor már tudja, mi lesz nyolckor“
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSS! az élet kit igazol? Igen én már fél hatkor megírtam mi lesz 8kor.
És mi történt? az amit leírtam.
Nagy ész kellett hozzá mondjuk ha az illető tanár megmondta nekem hogy hétfőn felmond.
Másnak is megmondta de azok csak legyintettek hogy ugyan a szája jár csak. Hát nem a szája járt.
2019. szept. 2. 08:37
10/13 anonim válasza:
Én mondtam már ugy fel, hogy délután fél 4kor, hogy másnap nem jövök, mert próbaidő utolsó napja volt. Kellemetlen, de 2 nap mulva már kezdtem a jelenlegi helyemen, de csak reggel szoktak, 2 után mentem aláírni aztan vissza felmondani
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!