Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Jogszerű-e más iskolában még...

Jogszerű-e más iskolában még sikertelenre pótvizsgázott tanulót új iskolában újra ugyanabból pótvizsgáztatni (sikeresen)?

Figyelt kérdés

Jogszerű ez a szituáció? Középiskolás diák, év végén több tárgyból évismétlésre bukik. Az iskolai pótvizsgára elmegy semmit se tanul, sikertelen az összes, tehát évismétlés. Lenne!

Erre a szülő kiíratja onnan, elviszi másik iskolába ahol ugyanazon tárgyakból pótvizsgáztatják és láss csodát az összes tárgy sikeres. A diák tehát immár az új iskolában folytatja és osztály léphet. (ez is egy nagy "csoda" előtte pár nappal még semmit se tud a diák, de az új suliban meg hűdeokos egyszerre 2 nappal később...)

Kérdésem:ez jogszerű? Uis én a vonatkozó Közokt köznev tv-t tanulmányozva arra jutottam, hogy a diák egy pótvizsgát kísérelhet meg és itt kettő volt.

Csak nem tudom az egy pótvizsga az /iskola vagy/adott évfolyamos tantárgy kapcsán értendő?

2019. aug. 30. 18:47
 1/10 A kérdező kommentje:

"év végén több tárgyból évismétlésre bukik."

helyesebben pótra bukik.

2019. aug. 30. 18:49
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Ssssssziaaaaaaaa Balázs!!
2019. aug. 30. 19:24
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Féltékeny vagy? Megbuktál és ismételsz?
2019. aug. 30. 20:25
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Lehet, hogy az új sulija gyengébb. Amúgy én nem zavartatnám magam emiatt.
2019. aug. 30. 23:41
 5/10 anonim válasza:
0%

"Lehet, hogy az új sulija gyengébb"

De nem ez volt a kérdező kérdése, hanem az hogy az új iskolának joga van-e pótvizsgáztatni olyat aki már dokumentáltan pótvizsgázhatott.

Sztem nincs 1 tárgy max 1 pótvizsga /tanév így szól a jogszabály. És a tanév iskolafüggetlen

2019. aug. 31. 08:34
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogszerű, de kérdés, ki hibázott. Ha a küldő iskola beírta a bizonyítványba, hogy "tanulmányait az x. évfolyam megismétlésével folytathatja", akkor az átvevő iskola hibázott, különben a küldő.
2019. szept. 1. 00:14
 7/10 A kérdező kommentje:

Milyen diplomatikus vagy.... HIBÁZOTT.... dehogy "hibázott" ezt csalásnak hívják. Az iskola akkor hibázott volna ha jóhiszeműen jár el csak nem vette észre pl.

De az iskola (fogadó) tudta látta de úgy gondolta hát és akkor mi van... egy tanulóval több nekünk egy fővel több a normatíva. Mert erről szól az egész. Hogy hány tanuló van és mennyi a normatíva.

2019. szept. 1. 08:54
 8/10 anonim ***** válasza:
63%
Szia Balázs, jól telik a hétvégéd? :)
2019. szept. 1. 11:15
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
Már ki is tiltották a mai kérdésével együtt, pedig volt egy remek kamuja arról, hogy a tanárok mire fel dolgoznak és járnak be önként augusztus végétől, mikor csak szeptembertől lesz szerződésük.
2019. szept. 1. 11:29
 10/10 anonim ***** válasza:
46%
Mesélj!! :D
2019. szept. 1. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!