Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit csinálnak ezek az emberek...

Mit csinálnak ezek az emberek a laptopjaikon?

Figyelt kérdés

Nagyon sok fiatal, velem egyidős 20-30 év közötti embert látok nyilvános helyeken (pláza, gyorséttermek, kávézók, gourme éttermekben), ahol nem fogyasztanak semmit, de mindig olyan asztaloknál ülnek, aminek a közelében van konnektor és onnan gépeznek.

Legtöbbször egyedül, de múltkor 4-en is ültek egy asztalnál, mindenki előtt 1-1 laptop volt.

Hétfő délelőtt.

Nem szokásom bámulni az embereket, vagy kifigyelni, de most már "zavarja a szemem", és piszkálja az agyam, hogy mit csinálhatnak. Mivel az elején oda-oda pillantottam csak, most pedig már kíváncsian, de nem feltűnően próbálom ránézni az étterem túlsó végéből, mi lehet a monitoron.

Tudom, csúnya dolog, de tényleg nagyon fúr a dolog :D

1-1 pillantásból is már látom, nem kell hozzá bámulni a másikat, hogy nagyjából ugyanazt csinálják:

egy táblázat, valami statisztika szerűség van megnyitva, különféle adatokkal.

Hasonló, mint a tőzsdei általános platformok, de mégsem olyan. Fehér háttér, fekete adatok. Nem excel. Valami más. És majdnem mindenkinél ilyesmit látni. Csak más betű/számszínnel, más elrendezéssel.

Nem öltönyben vannak. Sima utcai ruhába.

Sőt amikor 4-en voltak egy kupacon, 3 férfi, 1 nő ült az asztalnál. A nő kb. max 20 lehetett, úgy is öltözött, ő alig gépezett valamit, csak meg volt nyitva és nyihogott.

Szóval esetleg valami otthonról végezhető munka lehet?

MLM? Vagy van más tipp?

Lassan ott leszek, hogy legközelebb odasétálok és megkérdezem, hogy "te micsi?" :D

Ha MLM vagy pilótajáték, akkor úgysem fog elzavarni, hanem pont hogy megpróbálna beszervezni.

2019. júl. 17. 21:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%
Egyetemisták ők, hidd el. Hogy mit tolnak, az jó kérdés, nálunk pl. Versys járattervező, IBM SPSS statisztikai szoftver, ilyenek mennek. Jegyzet ehhez nem kell.
2019. júl. 18. 06:25
 12/15 anonim ***** válasza:
Én néha anno egyetemista koromban programozás beadandókat írtam hasonló módon.
2019. júl. 18. 08:40
 13/15 anonim ***** válasza:

"Aki egyetemista, annál szövegeket, jegyzetet is látni lehetne, nem csak számokat mindig."

Ezt meg honnan szeded? :DD

2019. júl. 18. 08:41
 14/15 anonim ***** válasza:
57%
Ha egyetemisták, elég öregek. Engem csak annyiban zavarnak, hogy étkezdében nem lehet tőlük leülni. Meg tényleg, én kevés dolgon akadom fenn, de nem értem, egy kajáldában miért jobb gépezni, mint otthon.
2019. júl. 18. 10:17
 15/15 anonim ***** válasza:

Na, csúcsidőben én is rájuk tudnám borítani az asztalt. :D

Én ilyen lehetetlen időszakokban jártam max, reggel-délelőtt, amikor alig 1-2 ember ült le az egész ételudvarban.

ELTE lágymányosi kampuszról jártam át az Alleeba, mert bejárósként hazamenni két óra között kicsit macerás lett volna, az Allee meg kb 5 percre volt.

2019. júl. 18. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!