Mit csinálnak ezek az emberek a laptopjaikon?
Nagyon sok fiatal, velem egyidős 20-30 év közötti embert látok nyilvános helyeken (pláza, gyorséttermek, kávézók, gourme éttermekben), ahol nem fogyasztanak semmit, de mindig olyan asztaloknál ülnek, aminek a közelében van konnektor és onnan gépeznek.
Legtöbbször egyedül, de múltkor 4-en is ültek egy asztalnál, mindenki előtt 1-1 laptop volt.
Hétfő délelőtt.
Nem szokásom bámulni az embereket, vagy kifigyelni, de most már "zavarja a szemem", és piszkálja az agyam, hogy mit csinálhatnak. Mivel az elején oda-oda pillantottam csak, most pedig már kíváncsian, de nem feltűnően próbálom ránézni az étterem túlsó végéből, mi lehet a monitoron.
Tudom, csúnya dolog, de tényleg nagyon fúr a dolog :D
1-1 pillantásból is már látom, nem kell hozzá bámulni a másikat, hogy nagyjából ugyanazt csinálják:
egy táblázat, valami statisztika szerűség van megnyitva, különféle adatokkal.
Hasonló, mint a tőzsdei általános platformok, de mégsem olyan. Fehér háttér, fekete adatok. Nem excel. Valami más. És majdnem mindenkinél ilyesmit látni. Csak más betű/számszínnel, más elrendezéssel.
Nem öltönyben vannak. Sima utcai ruhába.
Sőt amikor 4-en voltak egy kupacon, 3 férfi, 1 nő ült az asztalnál. A nő kb. max 20 lehetett, úgy is öltözött, ő alig gépezett valamit, csak meg volt nyitva és nyihogott.
Szóval esetleg valami otthonról végezhető munka lehet?
MLM? Vagy van más tipp?
Lassan ott leszek, hogy legközelebb odasétálok és megkérdezem, hogy "te micsi?" :D
Ha MLM vagy pilótajáték, akkor úgysem fog elzavarni, hanem pont hogy megpróbálna beszervezni.
én pl tippmixelni szoktam de nem megyel sehova csak ithon :D
persze laptonon
dolgoznak? tanulnak? :D
Én néha pályázatokat értékelek ki, néha hallatói esszéket javítok, néha kutatást írok össze, néha tanácsadói munkán dolgozok, satöbbi satöbbi. Általában ha két megbeszélés között, vagy munka és privát tali között van pár óra én is beülök valahova.
De az a furcsa, hogy mindegyik (mindegy melyik hónapban vagy helyen vagyok), szinte ugyanazt csinálja.
Aki egyetemista, annál szövegeket, jegyzetet is látni lehetne, nem csak számokat mindig.
Nálunk amúgy nincs önálló egyetem sem, az ELTÉnek van néhány szakja itt, de nem ilyen "matek, közgáz, pénzügy" nemtudom még milyen karok...
Én a HÉV-en is szoktam laptopot használni és sima egyszerű ruhában járok :D
1 játék prototípust fejlesztettem le kb csak a HÉV-en 3 hónap alatt (otthon pár órát toltam bele)
éttermekbe meg ilyen helyekre nem ülök be, meg nem is nagyon szeretnék ott dolgozni így
de bármit lehet, munka, beszélgetés, tőzsde...bármi :)
"Lassan ott leszek, hogy legközelebb odasétálok és megkérdezem, hogy "te micsi?" :D"
Ne csináld ismeretleneknél... Majd téged fognak hülyének nézni...
Dolgoznak, tanulnak, stb. Közöd nincs hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!