Dolgozói emailcím? Hogyan viszonyultok ahhoz, ha a távozásotokat követő új dolgozó a ti email címeteket kapja meg és látja a levelezéseiteket?
Figyelt kérdés
Máshol hogyan működik a dolgozói emailcím adás?2019. júl. 9. 10:45
11/16 anonim válasza:
Engem nem zavarna, ha látnák a levelezéseimet. Privát levelezést egyáltalán nem folytatok céges fiókról és nyilván nem írok semmiféle olyan dolgot a szakmai emailjeimben, amit szégyellnem kellene, nem vagyok retardált. Valószínűleg még jól is jönne az utódomnak a sok információ, amit találna.
12/16 anonim válasza:
Jól. Menne is a feljelentés a GDPR, és a levéltitok megsértése miatt. Ebből hamar megtanulnák a névre szóló e-mail cím használatát.
13/16 anonim válasza:
Névre szóló; elektronikus úton a nevedhez rendelik hozzá, ha mindenki sajátot használ. Van persze olyan hely, ahol közös skype és közös email csoportok vannak, tehát rálátsz, hogy ki mit küldött ki onnan egy ügyfélnek vagy egy vezetőtől, esetleg egy ügyféltől mi jött be.
Ez utóbbinál tehát látod, előzőleg ki mit küldött ki; mivel munkaügyi dolgokat küldtem ki, nem bánnám.
Ha valami folytán az én email-jeimet látná egy új kolléga, akkor látna sok-sok munkaügyi cuccot kikommunikálva. Tehát semmilyen szaftos magánéleti dolgot nem látna.
14/16 anonim válasza:
Engem az sem zavarna, ha a névre szóló címemet látja bárki.
A magán levelezésekre van magán címem, amit már 25 éve használok. A munkahelyek meg változhatnak. Ezért sem használnám magánra a munkahelyit.
15/16 anonim válasza:
Nálunk az email cím névre szól, mégis látom az elődöm leveleit. A teljes fiókját betették az enyém alá. Szerintem hasznos. Privát leveleket úgysem ezen keresztül küldök.
16/16 anonim válasza:
Egyébként mindenki nyugodjon le a csipába, az infósok látják mindenki levelezését. Szóval a magánügyeket nem azon beszélném meg. De van olyan aki keyloggerrel "dolgozik" mert a pincében mások Facebook beszélgetéseit, képeit és üzeneteit lesi, mert hozzáférése van minden géphez. Megtörtént eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!