Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire éri meg régésznek...

Mennyire éri meg régésznek lenni? 16/L

Figyelt kérdés
Nagyon-nagyon érdekel a történelem, a múlt kutatása, szeretek is múzeumokba járni. Már voltam több ásatáson is, de alapvetően nagyon lányos lány vagyok (hosszú körmök, hosszú haj, szeretek sminkelni, csinosan öltözni és nem szeretem annyira összemocskolni magam). Fizikailag is nehéz, megterhelő munka, illetve ha terepi munka van, az időjárás viszontagásgainak is keményen ki vannak téve és érzem magamban az elhivatottságot, de egy életen át nem tudnám, nem is szeretném azért ezt csinálni. Azt tudom, hogy közalkalmazotti bértábla van náluk, de úgy nagyjából, mennyit keresnek a régészek? Esetleg külföldön, pl. Angliában, Görögországban, Hollandiában jobban megfizetettebb ez a munka?

2019. júl. 8. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Semennyire sem éri meg
2019. júl. 8. 19:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt szeretned csinalni akkor ez eri meg egyedul...
2019. júl. 8. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:
2%

Maradjon hobbi a történelem, de inkább normálisan fizető pályát válasszál. A régészet gazdag családok gyerekeinek való, ahol a háttér miatt soha nem lesz gond a megélhetés.

Csóró szakma.

2019. júl. 8. 21:14
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Semennyire sem éri meg,akkor inkább legyél történelem tanár.
2019. júl. 8. 21:38
 5/7 anonim ***** válasza:
54%
Hát ha jó dolog -20 - +40 fokban a sárban kapirgálni, miközben rugdosnak hátulról, mert kéne már építeni az autópályát, mindezt éhbérért...
2019. júl. 8. 21:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is inkább maradjon hobbi.

Nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak a magyar múzeumok. Emiatt túl kevés az alkalmazott, a szakmai munka sérül, sok a kulturális közfoglalkozatott. A régészek olyan szempontból jobb helyzetben vannak, hogy az autópályaépítések miatt szükség van rájuk - bár mostanra az útépítések is lényegesen lassultak.

Egyébként: [link]

Az "Én a csecsebecse lábacskáimat, vacsavacsa kezecskéimet be nem piszkítom" hozzáállás miatt megesznek reggelire. Nyilván egy régész nem csak ásatásokon dolgozik (kutat, rendszerez, leltárazik, publikál, kiállít), de megkerülhetetlen része a dolognak, márpedig az nem hosszú köröm, patyolat ruha kompatibilis.

2019. júl. 9. 06:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hmm. Én ugyan nem vagyok régész, de a munkámból kifolyólag folyamatos szakmai kapcsolatban vagyok régészekkel.

Nekem úgy tűnik, hogy ez hivatás. Nem fizet valami jól, bár manapság a múzeumokban rengeteg függ attól fizuk terén, hogy a múzeum vezetője mennyire ül közel ahhoz a bizonyos politikai húsosfazékhoz, van ahol egész jó pénzeket lehet kapni. :D

Koszos is, megvannak a hátulütői, annak való, akinek nagyon fontos, hogy ezt csinálhassa. Vannak egyébként "lányos" régészek is. (Én is lányos vagyok, hosszú körmök, smink, stb, mégse ijedek meg egy kis retektől vagy kétkezi munkától.)

A leírtak alapján nem éppen a te hivatásodnak tűnik, inkább ajánlanék akkor valami mást, ami történelemmel kapcsolatos. A múzeumok se csak régészekből állnak, elég sokféle munkakör van. :)

2019. júl. 9. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!