Miért van az minden gyárban, hogy az irodisták megkapják legkésöbb 3-ig a fizetésüket, de a gyári melós meg mindig csak 10-én?
Havonta kapod te is nem?
De gondolom megvan, hogy “ma az irodistáknak utalunk, holnap a kazánosoknak, utána munkásoknak majd a takarítóknak” hogy könnyebb legyen megszervezni.
Párom Tesco-ban dolgozik, nekik 10-15-e között kell megkapniuk.
Én meg könyvtárban dolgozom és 5-ig kapom meg.
Nem tudom, hogy mit hőbörögsz. Te is megkapod a fizetésedet, nyugodj már meg.
Azért irodista; ők se mindenütt úgy kapják a fizut. Volt hely, ahol hónap 24-e környékén kaptam fizut és volt ahol legkésőbb hónap 4-e környékén. Mindkettő irodai munka volt.
Azon kívül, a gyári munkások is és az irodai munkások is 30 naponta kapnak fizut; tehát nincs benne igazságtalanság.
Gondold végig reálisan, mielőtt kiakadsz valamin!
Az irodistának csak annyit kell elszámolni, hogy volt-e dolgozni minden nap vagy nem volt, ha nem volt akkor az szabadság vagy táppénz volt-e. És ennyi, kész, lehet fizetni.
Aki nem irodában dolgozik annak el kell számolni a pótlékait is, esetleg ha olyan a hely akkor a teljesítményt is amihez le kell zárni az előző havi termelést stb. stb. Vagyis nem olyan egyszerű az elszámolás. Persze meg lehet oldani, volt cégemnél mindenki egyformán kapta a bérét 4-ig legkésőbb.
De ahogyan a többiek kérdezték már nem mindegy? Neked is ugyanúgy 1 hónap telik el 2 fizetés között és ha fizetned kell valamit akkor ki kell fizetned mindenképpen. Ha az átutalások miatt gond, akkor meg kell oldanod, hogy ne költsd el a pénzedet idő előtt és akkor lesz pénz a számládon akkor is amikor fizetni kell valamit éppen róla.
Szerintem azért hőbörög a kérdező, mert neki már a hónap elején sincsen egy vasa sem.
Azt hiszi, ha előbb kapná meg akkor nem csak 3 hétig tartana ki nála a fizetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!