Nektek melyik munkaidő a szimpatikusabb?
Az a 3,4 nap szét van szórva, vagy azok is tömbösítve vannak? Hétvégére is esik?
Egyébként mikor egyedülálló, családdal nem rendelkező valaki voltam, nagyon bejött a heti 3x12 óra munka.
#1 11-12 ora/nap, és átlagos melóra gondolok mint pl egy bolti munka, átlagos forgalommal.
#2 szét van szorva, bármelyik napra eshet az adott héten, de pl havi 2 fix szabad hétvége.
mindkettőben voltam már; a klasszikus mellett maradok.
Fix. Tudom hosszútávon, hogy leszek. Nem merít ki. Se fizikailag, se lelkileg.
Illetve ezek a napok a 12 órás műszakok közé úgy vannak beszorva, hogy nem jó semmire. Hétfő meló, kedd semmi, szerda meló - kedden alig tudtál csinálni valamit. Erre sok kollégáim panaszkodott (gyorsétterem).
Hétfőtől péntekig 8 óra. Ha lehet, nappal és rugalmas beosztásban, ha nem, akkor túlélem a 2 vagy 3 műszakot is.
12 órázni utálok, nekem egyszerűen túl sok egy nap annyit dolgozni. Pontosabban: napi 12 órát dolgozni még hagyján is lenne egyszer-egyszer. De mikor mondjuk reggel 6-tól este 6-ig lenyomsz egy 12-est és utána a másik 12-be bele kellene férnie annak, hogy hazaérsz, megmosakodsz, vacsorázol, a családdal is foglalkozol, lefekszel, kialszod magadat, felkelsz és visszaérsz dolgozni - nos, ez az, ami nem megy. Ellenben 8 órás munkanap mellett van időd és energiád másra is: délután elmenni könyvtárba, postára, boltba, fodrászhoz, sportolni vagy amit akarsz. Esetleg tudod végezni a házimunkát, ha a te feladatod: mosol, takarítasz, mosogatsz.
Most épp folyamatos 12 órában nyomom, tömbösítve van 4 szabadnapom, a kollégáim nagy része pedig áradozik róla, hogy millyen, de millyen nagyon jaó, mer' lehet betonolni, kertet rotálni, velneszbe menni, a heti két pihenő meg laóf***, nem vót ottan idő semmire se, csak rohant az embör. Ám nekem jobban tetszett a három műszakos munkarend: ha hét közben ügyes voltam, minden feladatot megoldottam munka előtt vagy után, a hétvége tényleg a pihenésről szólt, most meg a négy pihenőből van, hogy az első kettő elmegy a házimunkára és egyebekre, amire munkanapokon semmi időm nincs. Ugyanott járok két pihenőnappal, csak éppen a munkanapok közben és után úgy nézek ki, mint a mosott sz*r és úgy is érzem magamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!