Hogy lehet azt úgy megcsinálni, hogy valaki régóta dolgozik lelkesen, de nem látja soha az eredményét, csak a negatív dolgokat kapja vissza?
Mmmmivan? :D
Fuss neki még egyszer, és írd le értelmesen.
Úgy, hogy az a valaki úgy dönt nem látja az eredményét.
Én ismerek olyan srácot akinek nincs igazából olyan élete, amit az átlagok akarnak: Nincs sok pénze, nagy háza, autó, se semmi ilyen, mégis mindennap olyan dolgokkal foglalkozik, amivel jól érzi magát, és mindenben a jót látja. Ha csinál egy rántottát, látja az eredményét a munkájának, élvezi miközben csinálja és zenét hallgat közben, majd eszik egy jót.
És van olyan, aki vesz egy hatalmas házat, kidolgozza a belét napi 12 órában, de mégis arra figyel, hogy neki mégnagyobb ház kell, és még végtelen dolgot el kell érni, akkor persze hogy olyan, mintha semmit nem ért volna el.
Ha arra figyelnék, hogy az iskolában például megcsinálok mindent házit, akkor láthatom az eredményét több szempontból: Kapok jó jegyeket, jó érettségit, ami a többi embernek mutatja az érettségin hogy én művelt vagyok, elvileg.
Másik eredmény, hogy semmi olyat nem tanultam valójában, ami az életre felkészítene, vagy a boldogsághoz utat mutatna.
Az eredmény nem csak egyféle lehet, hanem olyan, amilyennek te látni akarod.
Ne haragudj, de te vagy az, aki majdnem naponta kiír valami hasonlót, hogy milyen rossz a munkájában és nem kéne büntetni? Mi lenne, ha esetleg nekiállnál gondolkodni?
Egyrészt, ha annyira gáz a munkahelyed, akkor menj máshova. Senki sem tart vissza. Indulj. Ja, hogy az már nem olyan, mintha ide kiírnál naponta egy felesleges kérdést?
Másrészt... Nem, a világ nem úgy működik, hogy ami neked kényelmetlen a munkahelyeden, azt a törvény bünteti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!