Ha megfáztam és nem tudok bemenni a munkahelyre, akkor erről kell orvosi igazolást vinni?
Erősen függ a munkáltatótól is, de ha azért vagy távol, mert beteg vagy, akkor kell a táppénzes papír mindenképp. Ha az orvos nem ír ki, akkor beszélned kell a közvetlen feletteseddel. Mondjuk neki mindenképp jelezned kell, ha nem mész be.
Van, ahol otthon lehetsz fizetetlen szabin, de többnyire a rendes szabival szokták fedezni a dolgokat, ha nincs táppénzes papír.
Mondom, ez azért munkahely függő is. Meg hogy mit néznek el. De ha az orvos nem ír ki, mert annyira nem vagy beteg, akkor nyugodtan bemehetsz dolgozni is. A beteg szabi amúgy is kevesebb pénz aznapra, rendes szabiból meg elég kevés van egy évre.
Ha beteg vagy de nincs róla igazoládod akkor az igazolatlan hiányzás. Nav felé jelentik, megszakad arra a napra a biztosításod. Munkáltatója válogatja meddig tolerálja. Nálunk ezzel megszeged a legalapvető munkavállalói kötelességedet a rendelkezésre állást.
Ha jó fej a főnököd ad rá szabit, ha nem akkor elbocsájt.
Igen jól írják a többiek. Én is pont most voltam beteg. Egész hétvégén szenvedtem. Itthon maradtam hétfőn, kedden. Rendes volt a főnököm, mert adott rá szabit. Bár még az egész éves bent van nekem, szóval lehet ezért.
Ha nem szabit veszel ki akkor viszont kell a táppénzes papír.
N
"Legfeljebb azt mondják, hogy menjek haza, még el is ismernek, hogy így is bementem."
Elismerik, hogy jó hülye vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!