Virággal fogadni az új kolléganőt jó ötlet?
Hülyeség. Legfeljebb egy kávé. Nem kell túltoltni ezt.
Még többet lát bele, mint ami valójában mögötte van.
Igen; nem mindenki látja mögötte azt, hogy kedves gesztus, többet gondol bele.
Holnap pedig olvassuk a GYIK-n, hogy "Ma volt az első napom az új melóhelyen - az egyik pasas/csaj pedig virágot adott. Miért tette? Belém zúgott????"
Emellett nem mindenki szereti azt, ha csak úgy kapnak valamit.
Volt egy kolléganőm, aki minden hét elején csokit osztott, kedvességből és a főnök lrült vele, hogy ez kellemetlen másoknak és ráadásul az egyik nő panaszkodott is, hogy hízott; nekem is mondta valaki (a mi közvetlen vezetőnk), hogy a gondja a kolléganő kedvességével, hogy túl sokat ad úgy, hogy tőle cserébe nem kap viszonzást és szerinte ez így egészségtelen.
Mondjuk utólag belegondolva eléggé vicces lehetett a beszélgetés a főnök és a beosztott között.
Főnök; Szeretnélek megkérni, ne ossz csokoládét minden hét elején. Kellemetlen másoknak, mert ez túl sok tőled. Ráadásul panaszt kaptam az egyik emberünkről, hogy hízott miattad.
Beosztott: lol
Ezt a csokis dolgot azért eléggé túlreagálták. Ha valaki szeret adni, megkínálni másokat nem értem ez másnak miért kellemetlen. Ha nem akarja elfogadni, kedvesen vissza is lehet utasítani, hogy nem kívánja azt a csokit, vagy vigyázni szeretne a vonalaira.
Az új kolléganőt egyébként holnap fogom megismerni, nem is láttam még ezelőtt. Csak nem fogja azt gondolni, hogy ismeretlenül belezúgtam.
"Ha valaki szeret adni, megkínálni másokat nem értem ez másnak miért kellemetlen."
Ha nem bírod az illetőt vagy csak szimplán nincs vele különösebb kapcsolatod, akkor eléggé zavaró. Akkor is, ha amúgy nem is vágysz az "ajándékra" de csak hozza és hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!