Ti milyen munkát keresnétek a helyemben? 26/N
Nézz körül a hasonló profilú, számorda olcsón elérhető munkahelyek közt, és ott próbálkozz először! Ha ez nem lesz sikeres, keress adminisztrátori munkákat a netes állásportálok segítségével. Ha ez se jön össze, akkor válts: ne azt csináld, amit te szeretnél, hanem azt, amire munkaerőpiaci igény van.
Ja, és tanulj munka mellett folyamatosan, szerezz piacképes szakmát v skillt (számítógéphasználat, SAP ismeret, akármi). Valamint a visszafogottságodat is próbáld rendbe hozni, tanuld meg eladni magadat.
Sok sikert és kitartást!
Ezekre mindig vesznek fel hozzad hasonlo fiatal lanyokat:
> Call centeres, help desk-es
> Irodai asszisztens, recepcios
> Ertekesites, ugyfel-kapcsolattarto
Ird be nyugodtan az oneletrajzodba, hogy 1 evig adminkodtal. Az sokat dob rajta majd. Ha meg a kornyeken nincsen olyan ami neked bejon, akkor:
a.) tanulni kelendobb szakmat
b.) vallalni olyat ami lehet nem a te vilagod (pl. ha a pultos ilyen szamodra)
c.) koltozni mas varosba ahol lehetoseg adodik
Extra opcio: online tavmunkaban KATA-s vallalkozas / freelancerkedes. Iroknak, fejlesztoknek, instruktoroknak tartalomgyartoknak stb. Tehat elsodlegesen szellemi munka. Ebbe nem egyszeru belekezdeni es nem is keves hattertudas, akarat es tanulasi hajlandosag kell hozza. Azert jo, mert: helyfuggetlen es kulfoldre is lehet tavmunkazni. Adja magat, hogy a fizetes is lehet olyan, amit alkalmazottkent az eletben nem tudnal megkeresni.
Legyel realisztikus, allitsd fel fontossagi sorrendet, nezd meg neked mi lenne jo, utana lepj az ugy erdekeben.
Mit tennék a helyedben? Munkát keresnék.
Ha adódik egy lehetőség, akkor ne várd meg a 30 napot, hanem azonnal csapj le rá. Munkanélkülibe menj be érdekődni, ha még nincsenek meg a papírjaid, akkor is tudsz kérni felvilágosítást, hogy mit ajánlanak.
Hát én széthazudtam az önéletrajzomat, illetve nem is hazugság volt, csak hm.. ferdítés.
Pl ebben az esetben olyanokat írnék be, hogy külföldön voltam egy családnál bébiszitter 3 évig. Vagy a gyakorlati helyemhez nem írnék konkrét dátumot, csak évszámot, és akkor nem azt látják, hogy 1 hónapot voltam valahol, hanem hogy van tapasztalatom. Meg most már 26 vagy, egy 20 évessel szemben téged választanak. Jó korban vagy, a legjobbakat feltételezik rólad, ez ilyen pszichológia.
Most bármilyen munkát meg tudsz szerezni, amit akarsz.
Bárhova jelentkezel, a hirdetés ék megfelelően átkozmetikázod az életrajzod és félig nyert ügyed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!