Táppénz alatt tilos jól éreznem magam?
Nos úgy alakult, hogy elszakadt részleges az bokaszalagom egy rossz lépés következtében és lábadozok. Már minden rendben van viszonylag, varratokat kiszedték de táppénzen vagyok még, mert nem terhelhető.
A lényeg az, hogy a munkahelyemről beszólogatnak nekem, ami egyébként első munkahelyem, hogy menni kellene már dolgozni, az nem lehet igaz, hogy ilyen hosszú ideig lábadozok, ha találkozunk valahol beszólnak, elmegyek kaját venni, hogy ide eltudok menni, de dolgozni nem megyek. Összeültünk haverokkal múltkor sörözni, úgy hogy ők jöttek el hozzám, meglátogatással egybe kötve, de munkahelyről, főnöktől jött az arrogáns beszólás egy emberen keresztül, hogy bulit tudok rendezni, de dolgozni nem tudok, érdekes. Tegyük hozzá, hogy nem irodán dolgozok, fizikai munkás vagyok egész nap lábalok, meg vassal foglalkozok.
Táppénz alatt tilos magam jól érezni, vagy mi? Éheznem kellene, depressziósan az ágyhoz láncolva? Beadtam nekik minden táppénzes meg kórházi papírt eddig.
Minden esetre megfogalmazódott bennem a felmondás, mert úgy tűnik nem igazán néznek ember számba a hátam mögött.
#11 nyilván az alkohol fogja serkenteni a gyógyulást. Amúgy arra nem szoktak gyógyszert kiírni? (fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, stb.)
Persze lehet ezzel játszani, meg kísérletezgetni, főleg ha nem birod ki ital nékül, de nem biztos, hogy érdemes. Főleg úgy, hogy maga a munkáltató is kérhet felülvizsgálatot (30 nap táppénz után meg kell is)
Hármasnak.
Például egy boltba elmenni kocsival, ami szerencse, hogy automata, különben nem tudnék kuplungot sem használni, és 10 percig ott sétálni nem egyenlő 8-10 órás műszakkal, több tíz kilós acél alkatrészek mozgatásával. Ezt vedd figyelembe.
Túl rendes vagy kérdező ez a probléma. Talán egy picit naiv is.
Az itteni válaszadók többsége meg citromot nyelt-pusztuljon meg a szomszéd tehene is attitűd 2.0.
Egy beszólás meg egy kis fúrás még nem indok a kilépésre táppénz alatt. Ezt még elnézheted nekik.
Viszont ha visszamész és azután is megy a genyózás, akkor dobbantani kell.
Táppénz alatt 10-től 2-ig hagyhatod el a lakást.
"Hát ez nem úgy megy, hogy egyszer csak kopogtat az orvos, hogy jöttem vizsgálni."
Dehogynem. Én is kértem már a táppénz csalás kivizsgálását. Odamentek, nem volt otthon, délután 4kor, el is vették a táppénzt tőle. Sőt, elvileg bírságolhatnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!