"Versenyképes fizetés". Álláshirdetéseknél mért nem írnak publikusan egy összeget mint minden normális külföldi országban?
"Ez gazdaságilag téves. Te nem fizetsz a pozicióert!"
Például a személyi jövedelem adó(szja) egyfajta pozíció fizetség. :)
Ha nem tévedek, vannak olyan helyzetek, amikkel kilehet azt is játszani, de az állítást nèzve, fölösleges.
Mondjuk a Tb is nagy humbuk.
Fizetem, mert kell, de minek? Megbetegszem és ha nem utazok 200 km-et , akkor mehetek magán rendelèsre, ami zsebbenyúlós. Tehát igen is kell fizetni a munkáért/pozícióért.
Amúgy nincs kiírva, de olyan nehéz megkérdezni, utána nézni?
Sosem voltam rest rákérdezni, persze jönnek azzal, hogy bónuszok meg ez az pótlék, de a mai világban netre felmegyek és megnézem akár a bérkalkulátorral.
“Mondjuk a Tb is nagy humbuk.”
A szó, amit keresel: humbuG. Így írják, akik olvasni is szoktak és nem csak hallás után próbálják kitalálni a szavak helyesírását. Nem mellesleg pedig ebből a “humbugból” tartják fent a kórházakat és rendelőket, ahova a családod többi része jár, mert ugye azt nem állítod, hogy a nagyanyádtól kezdve az unokatesódig mindenki magánorvosát te fizeted?
Hát nem tudom, én a fizetésemnél a nettó részét nézem mindig, mert az az, amit kézhez kapok, abból kell gazdálkodnom. Az, hogy a bruttóm - amiből ugye vonják a TB-t, SzJA-t, munkaerőpiaci hozzájárulást, stb. - mennyi, az engem rohadtul nem szokott érdekelni. Ez számomra egy automata dolog, mert a munkáltatóm (könyvelője) intézi, és a bruttó béremből levonódik úgy, hogy sosem láttam azt materiálisan.
Ebből a sémából kiindulva, én még mindig nem fizettem a munkámért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!