Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » "Versenyképes fizetés"....

"Versenyképes fizetés". Álláshirdetéseknél mért nem írnak publikusan egy összeget mint minden normális külföldi országban?

Figyelt kérdés
Úgy látom, hogy minél nagyobb a szegénység egy országban annál több a probléma, félrebeszélés. Ez a "versenyképes fizetés" is az szerintem. A többi meg hogy üzleti titok stb. egy nagyon nagy bla-bla, ergo mellébeszélés. Már kamuznak a legelején.

2019. máj. 16. 13:23
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
0%

"Ez gazdaságilag téves. Te nem fizetsz a pozicióert!"

Például a személyi jövedelem adó(szja) egyfajta pozíció fizetség. :)

Ha nem tévedek, vannak olyan helyzetek, amikkel kilehet azt is játszani, de az állítást nèzve, fölösleges.

Mondjuk a Tb is nagy humbuk.

Fizetem, mert kell, de minek? Megbetegszem és ha nem utazok 200 km-et , akkor mehetek magán rendelèsre, ami zsebbenyúlós. Tehát igen is kell fizetni a munkáért/pozícióért.

Amúgy nincs kiírva, de olyan nehéz megkérdezni, utána nézni?

Sosem voltam rest rákérdezni, persze jönnek azzal, hogy bónuszok meg ez az pótlék, de a mai világban netre felmegyek és megnézem akár a bérkalkulátorral.

2019. máj. 27. 11:16
 22/23 anonim ***** válasza:

“Mondjuk a Tb is nagy humbuk.”

A szó, amit keresel: humbuG. Így írják, akik olvasni is szoktak és nem csak hallás után próbálják kitalálni a szavak helyesírását. Nem mellesleg pedig ebből a “humbugból” tartják fent a kórházakat és rendelőket, ahova a családod többi része jár, mert ugye azt nem állítod, hogy a nagyanyádtól kezdve az unokatesódig mindenki magánorvosát te fizeted?

2019. máj. 27. 14:52
 23/23 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én a fizetésemnél a nettó részét nézem mindig, mert az az, amit kézhez kapok, abból kell gazdálkodnom. Az, hogy a bruttóm - amiből ugye vonják a TB-t, SzJA-t, munkaerőpiaci hozzájárulást, stb. - mennyi, az engem rohadtul nem szokott érdekelni. Ez számomra egy automata dolog, mert a munkáltatóm (könyvelője) intézi, és a bruttó béremből levonódik úgy, hogy sosem láttam azt materiálisan.

Ebből a sémából kiindulva, én még mindig nem fizettem a munkámért...

2019. máj. 27. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!