"Versenyképes fizetés". Álláshirdetéseknél mért nem írnak publikusan egy összeget mint minden normális külföldi országban?
Engem is idegesített.
Igen, interjún meg lehet beszélni, de egyrészt:
- Most akkor utazgassak órákat csak azért, hogy esetleg kiderüljön, hogy meg se érné ott dolgoznom?
- Interjún megkérdezik, hogy "mennyire gondoltam".... mégis honnan a tökömből kellene tudnom pályakezdőként?
Írjanak egy kb összeget a hirdetésbe, és akkor már egyből látom, hogy érdemes-e vele foglalkozni.
A hirdetőnek is olyanokból kellene már csak válogatni, akik nem fognak már a fizu miatt eltűnni esetleg, mert ha nem oké, akkor nem is rabolják egymás idejét.
De túl egyszerű lenne.
Pontosan, egy “versenyképes” albérlet 100-tól indul, plusz közös költség és rezsi. Nesze, álj meg akkor kétszázból, hát érdekes.
Az én kedvencem, mikor a hirdetésben “kiemelt fizetés” volt, majd kiderült, hogy ezerforintos órabérre gondoltak egy olyan pultos állásnál, ahol két idegen nyelv ismeretét is elvárták az egész napos talpalás mellé. Eközben lehet találni takarítói állást (Budapesti hirdetésekről beszélek) ahol 1300-1500 az órabér.
Tehát összegezve a “versenyképes fizetés” az rendszerint azt takarja, hogy “keveset akarunk fizetni, de ezt nem írjuk ki, hátha így többen jelentkeznek és akkor kétségbeesésében hátha elvállalja valaki így is”.
"Ja és a lepontozás a tényeken semmit sem változtat. :)"
Az viszont, hogy nem egy érettségivel siránkozik valaki a nettó 200.000 miatt, hanem piacképes szakmával/végzettséggel rendelkezik elég sokat változtat
Nem a tudást fizetik meg, hanem hogy mennyit ér a munka amit elvégzel, illetve mennyit tudsz kitárgyalni. Ez a versenyképes fizetés tipikus sablon szöveg amit beírnak hirdetésekbe, mint a terhelhetőség meg a proaktív személyiség, csapatjátékos stb.
Nagyon ritka, hogy kiírnák mennyi a minimum fizetés amit lehet kérni. Ennél már csak az a rosszabb amikor azt írják "biztos fizetés" :D de ezt szinte soha nem látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!