Hogyan lehet jelentkezni közmunkára?
Munkaügyi központban, de diplomásként sokkal nehezebb helyzetben vagy, mert kevesebb helyre tudnak kiközvetíteni. Nekem így lett vége a közmunkámnak, hogy ahol voltam, ott programváltáskor a munkaügyi nem adott közvetítő lapot a folytatáshoz a diplomásoknak.
Azóta pályáztam kb 30 helyre, hívtak 4 interjúra, ebből 1 hely volt szimpatikus minden szempontból, de egyik helyen sem rám esett a választás.
Ha azt nézem, a munkanélküliségnél és a 0 bevételnél, plusz fizethetem a tb-ét, ennél a helyzetnél még a közmunkában kapott 70 ezer is egy fokkal jobb volt.
Bemész a helyi önkormányzathoz, megkeresed azt a személyt, aki ezt intézi (Kisebb falvakban maga a polgármester, valahol a jegyző, de van ahol külön személyt jelölnek ki erre).
Majd jelzed nekik, hogy szeretnél közmunkát vállalni, van-e felvétel.
Viszont a többieknek igazat kell adnom, ha már ennyi évet elcs*sztél egy sz@r diplomáért, akkor pár hónapot igazán kibírsz, hogy képezd magad (pl targonca, vagy bármi ami esetleg jobban kifizetődő)
A 60.000 forintos közmunkabérrel nem sokra mész, és a közmunka szinte mindig határozott idejű (pár hónap, max. egy év.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!