Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha álláskeresési járadékra...

Ha álláskeresési járadékra szeretnék jelentkezni, kötelezhetnek a közmunkára?

Figyelt kérdés
Sajnos nem vagyok járatos ebben a témában, régebben azt hallottam, hogy minden munkanélküliként regisztrált embernek közmunkára kell mennie, de lehet, hogy tévesek az információim. A közeljövőben szeretnék felmondani és a két állásom között álláskeresési járadékot igényelni, viszont nem szeretnék közmunkásként dolgozni (pl. utcát seperni). Hogy megy ez a gyakorlatban? Felajánlják a közmunkát, vagy köteleznek rá, esetleg külön kell jelentkezni?
2017. aug. 23. 11:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem csak utcát lehet seperni közmunkában, vannak pl. irodai munkák is. 10 hónap alatt, míg munkanélküli voltam 1x rángattak be egy csoportos tájékoztatóra, ahol több, mint 100-an voltunk, elmondták mi lenne a munka, aki nem vállalta, annak le kellett írni miért és maradt minden a régiben.
2017. aug. 24. 20:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha keresett szakmád van, és fiatal vagy és egészséges vagy, akkor elég jó eséllyel berángatnak közmunkára. De ha semmihez se értesz, vagy öreg vagy, beteg vagy, akkor nem kellesz annyira.
2017. aug. 31. 10:04
 3/3 TappancsMancs ***** válasza:
Nem kötelezhetnek semmilyen munka vállalására és ezt a tájékoztatón meg is mondták. Ezzel együtt is sokan ott maradtak a 4-5 cég embereinél a munkatájékoztatók után.
2017. szept. 22. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!