Te mennyi pénzt tettél félre tanulmányaid után és mióta dolgozol és mennyi tartalékod van most?
Én közel 2 év 8 hónapja dolgozok és 1.310.913Ft megtakarításom van.
(nincs diplomám se versenyképes szakmám)
otthon élek és még 10-20x ennyi kéne, hogy mindent megcsináljak.
Úgy könnyű, hogy otthon él valaki, eltartják. Úgy egy 8 elemis takarító is félre tud rakni.
Úgyhogy ahhoz képest, jogy mamahoteles vagy móelég karcsú összeg az 1 misi.:D
Ha fényezni akartad magad akkor nem jött össze.
1 év + 8 hónapja dolgozm, amióta befejeztem az alapképzést és elkezdtem levelezőn a mestert. Azóta 1 millió forintot raktam félre, de vettem közbe egy használt kisautót.
Korábbról volt fél millió megtakarításom, így van most összesen 1,5 millióm és a tervek szerint az évvégére lesz 3.
Köszönjük az önkéntes bevallásokat.
Üdv.: Nav.
Amióta dolgozom, többszázezerrel fogyott a pénzem fogászati beavatkozások és egyebek miatt.
Ősz óta minimálisan félre tudtam tenni, 2-300 ezret, de cserében egy db sporcipőben jártam végig a telet, alig vettem új ruhát (a szükségeset), most egy bizonyos háztartési gép is kellene.
Kedves kérdező sajnos az nagyon karcsú de becsülendő hogy próbálkozol . Kezdj tanulni mint #5 aki diplomás és minimum 3-400 ezret keres amiből félre tud tenni havi 200at.
Ez a különbség az értelmiség és a munkás között .
16:59 Jó h.lye hozzáállás.
A bátyámnak van diplomája, mégis targoncásként helyezkedett el (mostmár fentebb lépett a cégnél), mert így nettó 400ezret keresett. Nem budapestiek vagyunk, ahol mindenkinek minimum ennyi a fizetése, itt kb. a nettó 150ezer az átlag. 5 éve dolgozik annál a cégnél, most lesz kész nemsokára a saját háza. Bár mondjuk nem is vert el kocsira 2,2 milliót, 1-1,5 millióból olyan pöpec autót venni.
Azt ugye vágod, hogy egy falun kár azzal jönni, hogy saját ház, mivel Budapesten és komolyabb megyékben még telket se kapsz abból a pénzből, amiből ott házat vesznek. Tudom, mert nekünk is van falunk rokonunk de az egész házuk kertestül mindenestül ér annyit, mint az a telek amit mi kedvtelésből tartunk és nincs rajta csak kerítés meg csatorna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!