A másnaposság elfogadható indok a távollétre egy
munkahelyről?
Figyelt kérdés
Egy kollegám a sokadik alkalommal marad távol 1-1 napokat azzal az indokkal hogy előző nap benyomott és most másnapos. És nem jön.
Sokadik eset. Papírja orvosi nincs soha.
Mégis elfogadják neki.
Nem értem: ez elfogadható indok?
Az nem úgy megy hogy ha hiányzok akár 1 napot is az vagy szabadság vagy betegállomány és kész? Olyan miért elfogadható hogy benyögök valamit szóban vagy igaz vagy nem és ez már elég?
2019. ápr. 23. 19:20
1/10 anonim válasza:
Gondolom kiírják szabinak neki azt az 1 napot.
A szabi indoka pedig tök mindegy mi, kivéve, ha mondjuk nincs meg a szükséges létszám vagy a beosztottnak SOS be kell mennie.
Plusz, gondolom beosztott jóvan van a főnivel.
2019. ápr. 23. 19:46
2/10 anonim válasza:
Hihihihihihihi
Nem
2019. ápr. 23. 19:54
3/10 anonim válasza:
Ha szabadságnak van beírva nem kell indok
2019. ápr. 23. 20:11
4/10 anonim válasza:
én sem értem. ez szabadság ilyenkor. most meg nem mondom hogyan van pontosan, de saccolnom kéne, akkor azt mondanám, hogy a szabadság 30%-ával a munkavállaló rendelkezik, 70-nel meg a munkáltató. tehát ha ő másnaposságra akarja elbacni a szabadságát, akkor csinálja! :D
2019. ápr. 23. 20:29
5/10 A kérdező kommentje:
Épp ez az hogy nem írnak ki neki szabit. Látom mert én tartom nyilván. És nincs betegállományban sem mert azt is én tartom nyilván. Uakkor a fizuját is megkapja teljes egészében vagyis nincs ott de akkor is bért kap ezekre a napokra is.
ezért nem értem mire fel. még ha egy jó nő lenne akkor lennének tippjeim de gy 50-es pacák.
2019. ápr. 23. 21:08
6/10 anonim válasza:
Ha telefonon bevallod, vagy bemész a munkahelyre, de nem állsz be dolgozni, hanem közlöd a főnökkel a tényállást, akkor el kell, hogy fogadják, nincs mese. Persze lehet bolond főnök, aki azt mondja, ránézésre kutya bajod, nyugodtan dolgozhatsz, de az nem szabályos. Egy volt munkahelyemen a főnök mindig azt mondta a balesetvédelmi oktatáskor, hogy ilyen esetben szóljon az ember, és ő el fogja engedni, de ha neki kell észrevennie, miután beállt dolgozni, akkor annak komoly következményei lesznek, jóllehet elbocsátás. És persze akárhányszor nem lehet elsütni a dolgot, egy évben egyszer elnézi, de ha valakinál rendszeres, akkor azt síma elbocsátással elküldik.
2019. ápr. 24. 08:51
7/10 A kérdező kommentje:
", egy évben egyszer elnézi, de ha valakinál rendszeres, akkor azt síma elbocsátással elküldik."
Csak idén vagy 10x fordult ez elő. És nem küldik el.
2019. ápr. 24. 10:29
8/10 anonim válasza:
Nalunk is van ilyen kollega, de szerintem itt kiirjak szabadsagnak, nem tudok rola, hogy barkivel is kiveteleznenek. Azert turik meg, mert kevesen vannak az o poziciojaban, es egy link ember az is egyel tobb, mint a nulla ember.
2019. ápr. 24. 10:35
9/10 A kérdező kommentje:
"es egy link ember az is egyel tobb, mint a nulla ember."
Hát ezt már a főnöktől is hallottam nem egy ember kapcsán hogy nem jó tróger alak de jobb nincs.
lehet ez van a háttérben.
2019. ápr. 24. 10:37
10/10 anonim válasza:
Mondjuk azt is nézni kell ilyenkor, hogy mennyire pótolhatatlan. Pl, ha a tudása és/vagy a kapcsolatai miatt lehet egyszerűbb elnézni neki, hogy last minute kér szabadnapot és még el is mondja, hogy ő full másnapos. (Igazából a főnök nem fog egy másnapos embert behívni, lévén nem képes a munka elvégzésére, tehát felesleges behívni, de az más kérdés, hogy mennyi idő után unja el. Ha ezen kommentem elején emlegetett emberről van szó, lehet nincs határa ennek).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!