Van itt olyan, aki OKJ-n és mellette autodidakta tanult programozni? Lett belőle valami?
Most az emberi oldala érdekel.
Tavaly nyár óta tanulom. Eleinte napi 1-1,5 órát és hétvégén pár órácskát, de január óta napi több órát és egész hétvégéken.
Most munkahelyet váltottam és ha már egyébként is keresgéltem, beadtam pár szoftverfejlesztő helyre is. Kevés visszajelzés érkezett, de ezekből (abból, hogy kevés meg amilyenek) azt a visszacsatolást kaptam, hogy még nem tartok sehol.
Nagyon unom, hogy nem sportolok eleget, nem ismerkedem, nem foglalkozom a hobbijaimmal. Imádom a tavaszt, de bent kuksolok a szobában.
Nagyon unom az alulfizetett, unalmas, biorobot kulimunkákat, amiket csinálnom kell egyelőre.
Nagyon unom, hogy cipőre sincs pénzem, mert alapból kevés a fizetésem és a suli azt is elviszi.
Nagyon unom, hogy minden második hétvégén suliban kell lenni kora reggeltől.
Fogalmam sincs, hány hónapig tartana még ez az állapot. Csak ma is most sírok másodszor.
Mindeközben úgy tudom, 10-20% az esély arra, hogy egyáltalán el tudok vele helyezkedni majd... valamikor.
Kérlek, segítsetek!
Direkt az EMBEREK kategóriába írtam ki, mert most emberileg érdekelnek a válaszok.
Kérlek, ne bántsatok, mert nincs hús-vér ember, akihez fordulhatnék!
Érthetőek az érzéseid, a stressz, a sírás és a kétségbeesés is.
Az érthető, hogy az aktuális adminisztrációs munkádért nem tudsz lelkesedni és mindent beleadni, nem is kell, ez csak egy átmeneti munka és egy átmeneti állapot.
Próbáld meg a programozást egyfajta kreatív szórakozásként/hobbiként megélni, és ne aféle Szent Grálként tekints rá, ami majd egyszerre átvisz a borzalmas unalmas monoton rosszul fizető adminisztrációs munkák földjéről a kreatív izgalmas babzsákfoteles fancykávés jól fizető programozói munkák földjére. Kicsit úgy érzem, hogy te egyfajta megváltásként tekintesz a programozásra és a leendő programozói munkádra, ami egy csapásra megváltoztatja az életed, amit most mindenképp azonnal el kell érned, különben ebbe az életbe ragad az örökre, mint amibe most vagy. Most sem kell minden szabadidődben programozást tanulnod, de programozóként sem lesz teljes szabadidőd, ott is sokszor kell munka után gyakorolnod és új dolgokat tanulnod.
Valahogy kicsit úgy érzem benned, hogy túl nagy a tét, túl nagy a nyomás, és igyekszel is rendesen, de mintha kicsit tényleg túlstresszelnéd ezt az egészet. Nem kell neked húsvétkor, pünkösdkor, karácsonykor, nyáron, télen, hétköznap és hétközben is programoznod, annyit programozz, ami még nem megy az életed rovására!
Csak mostanra már belekeseredtem a jelenlegi életembe.
Ha annyit tanulok, ami nem megy az életem rovására, akkor évek...
Olvastam is ezer helyen meg egyébként így látom.
Mit veszithetsz, ha megpróbálsz junior állásokra pályázni?
A többség vissza sem ír? Az álláskereső emberek többségének 10ből 9 munkáltató még választ sem ir, szóval nem lennél egyedül.
Kapsz egy tesztet/behívnak interjúra, és nem sikerül? Szomorú, de legalább kapsz egy visszajelzést, és megtudod hogy hol állsz és hogy miben kell még fejlődnöd?
Sikerül és felvesznek? Szomorú, mert ott kell hagynod a jelenlegi munkahelyed, de végre teljesült az álmod!
Szóval mit is veszíthetsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!