Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tennétek? Ugyanaz a...

Mit tennétek? Ugyanaz a kollega másik munkahelyen?

Figyelt kérdés
Gondom a következő: Volt egy munkahelyem 10 évvel ezelőtt, egy multi, Bp. agglomerációban. Pénzügyi osztály, négyen voltak, én voltam az ötödik, akit felvettek (egy terhes munkatársnő helyére). Eleinte jól ment a dolog, segítőkészek voltak a kolleganők, én is tettem a dolgomat (akkor 30-as éveim közepén jártam.) Aztán egyik napról a másikra beállt egy változás, kb. 2 hónap után. Folytatom...

2019. ápr. 15. 16:04
 1/9 A kérdező kommentje:

Tehát 2 hónap múlva 180 fokos fordulat, egy emberként volt velem szemét mindenki (+ még egy rendszergazda volt, azt is jól behergelték ellenem). Nem részletezem, borzasztó volt onnantól ott dolgozni. Szakmailag oké volt a dolog nálam, de helyi dolgokat nem mondtak el, nem informáltak, ott tettek alám, ahol tudtak (a főnöknő amúgy egy tünemény volt, de konfliktuskerülő, ő nem avatkozott bele). Más osztályokon kijöttem a munkatársakkal, 20-tól 65 évesig mindenkivel kijöttem, de ez a négy nő nagyon szemét volt, nyílt színen is velem. A rendszergazda pasi is, lényegében az én gépemen mindig el volt valami "állítódva", amire napokat kellett várnom, míg helyrehozza, nem részletezem. Életem legszarabb hat hónapja volt ez, és még utána is visszatért rémálmaimban (6 hónap utána mondtam fel). Előtte derült ki pár héttel, hogy az a bajuk, hogy a csajt így már nem szándékozott visszavenni a főnöknőnk gyes után, hogy engem felvett, és hát az a kolleganő volt a nagy kedvencük a csoportban, aki "miattam" nem jöhet vissza, ezért utált a négy nő ezerrel.

Lényeg, hogy felmondtam, kiléptem, felépítettem egy vállalkozást. De mégiscsak jobb lenne dolgozni bejárni valahova, úgy érzem. Nézegettem a hirdetéseket, találtam is egy nekem testre szabottat (közgazdás-adószakértő vagyok), voltam is interjún. Két körön túl vagyok, már beszéltem a leendő szakmai vezetőmmel is. És akkor ki jön szembe a folyosón? A négy nő közül az, pont az, aki a legszemetebb volt velem ott. Aki a fő szószóló volt azon a bizonyos munkahelyen, egy jellemtelen szarkeverő. Szerintem ő nem ismert fel, a külsőm sokat változott. Itthon megnéztem a facén, hát tényleg ott dolgozik, pár hónapja.

A bér jó lenne, a főnöknő szimpatikus, a bejárás is oké lenne. Mit tennétek?

2019. ápr. 15. 16:13
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Gondolkodás nélkül odamennék, és a volt kolleganővel szigoruan távolságtarto lennék. De csak vele.
2019. ápr. 15. 16:37
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Magamat ismerve én más lehetőséget választanék,valószínű hasonló lenne köztetek a helyzet.
2019. ápr. 15. 19:56
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Soha nem mennék oda, ahol az a szemét nő van, onnan is kiutáltat, mindent elmond majd rólad, ami az előző helyen történt. Elhiszem, hogy a munka jó lenne, de megkeserítené az életedet megint. Keress másik helyet szerintem.
2019. ápr. 15. 21:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2019. ápr. 16. 14:23
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
Attól függ. Kis cég esetén biztos, hogy másik lehetőséget keresnék, multinál meg csak akkor keresnék mást, ha egy csapatban lennénk, vagy ha akkora befolyása lenne a cégnél, hogy alám tudna tenni, egyéb esetben ott nem nagyon tudná kavarni a szart.
2019. ápr. 16. 15:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Kis cég, az a baj.
2019. ápr. 16. 16:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Jézusom... Mintha az én volt cégemről írtál volna.... Akkora a hasonlóság, hogy elgondolkoztam, hogy nem én írtam-e ki a kérdést álmomban. :D Vecsésen voltál?

Na mindegy, persze nem érdekes, csak kísérteties.

Én nem mennék oda, ahol az én pontosan ugyanilyen volt munkatársam dolgozna. Látni sem bírnám. Biztosan találnék hasonló jó helyet, jó társasággal.

2019. ápr. 17. 08:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, Neked is köszi (amúgy az enyém nem Vecsés volt, hanem Százhalombatta).
2019. ápr. 17. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!