Mennyi az esély rá, hogy másik munkahelyen is ez van?
Szerintem ez nem feltétlen van így. Egyszerre volt két munkahelyem. A fúrás mindkettőn ment kollégák részéről, de a főnök az egyik helyen sokkal normálisabb volt, nem hatotta meg a kibeszélés. Az egyik munkahelyemen sem volt igaz, hogy nem lehet saját véleményem, csak a túlzottan arrogánsa előadott problémákat nem szerették, egyik helyen sem volt csapatépítés, illetve a rosszabb munkahelyemen klikkesedés folyt, csapatépítés nélkül is.
Egyszer volta egy olyan munkahelyem, ahol úgynevezett csapatépítés folyt - ha azt annak lehet nevezni, de ott is voltak normális kollégák is, és a főnök sem volt egy besúgókat kedvelő.
Szóval a válaszom összegezve: nem, nem mindenhol ez folyik. És ha rosszul érzed magad az ilyen munkahelyi dolgoktól, akkor válts. Én többször is váltottam, pont ilyen dolgok miatt, mert nem tudtam beilleszkedni olyan emberek közé, akik annyira mások voltak, mint én, annyira más értékek szerint élték az életüket. Ha folyton megalkuszol - esetleg jó fizetés ide vagy oda - bele fogsz betegedni idővel. Megéri?
Klikkesedés,az igen megy ezerrel.
A csapatépítést úgy kell képzelni, h a kisfőnök kitalál dolgokat,ide menjünk, oda menjünk, süssünk szalonnát,ajándékozzuk egy mást karácsonykor...Ő elvárja,hogy hízelegjenek, nyaljanak, szívességeket tegyenek neki...
Mennék én, de nehezen váltok sok évet lehúztam itt.Elment az a kolleganőm akivel jól megvoltunk, másfél éve a dunántúlra, tartjuk a kapcsolatot.De más nincs,akivel jóban lehetnék...
Én akkor is váltanék. Tulajdonképpen mi az, ami még odaköt a munkahelyedhez? Sok évet lehúztál ott..oké. Képzeld el, hogy sok évet lehúzol egy férfi oldalán, aki nem tisztel (írtad, hogy nem fejtheted ki a véleményedet), aki csak elvár (nyalizás, jópofizás), csak kap, de nem ad (nem úgy tűnik, hogy a főnöködet érdekli, hogy hogyan érzed ott magad). Maradnál, csak mert "sok éve együtt vagytok"? Ugye, hogy nem...
Engem még a jó fizetés sem tarthatna vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!