Ki melyik munkahelyet választaná ebben a szituban?
Tehát 30 éves vagyok. Autóm van, de most szeretnék újítani, de a pénzem teljesen még nincs meg rá. Albérletben lakom egyedül
Most egy multinál dolgozom 3 műszakban. Sokat kell dolgozni, stresszes és fárasztó. Már több mint 5 éve ott vagyok. Mostanra azt kell hogy mondjam hogy utálom, frusztrál az egész munkahely. A fizetést leszámítva nem sok jó dolog van benne. Talán az hogy biztos és már megszoktam. Csak hogy pontosan lásd hogy mi a dilemmám havi kb 280.000 ft-ot keresek. Mivel nincs diplomám és ez a keleti régió viszonylag jónak gondolom.
Akadt most egy másik munka is. Egy műszak, 8-fél 5-ig. Egy kis magyar cég. A munka jó lenne, izgalmas, változatos... Fiatal társaság, mindenki nagyon kedves... Tehát mondhatni álom munka. Viszont a fizetés kb nettó 200.000-220.000 ft
Így éppen csak hogy fent tudnám tartani az albérletet. Keveset tudnék félretenni... Viszont több időm és energiám lenne magamra. Jobb lenne a hangulatom is. Új kihívások... Ám anyagilag nehezebb lenne.
Ti voltatok már hasonló helyzetben? Ha igen mit döntöttetek? Szerintetek mi lenne nekem a jó döntés?
Köszönöm szépen a tanácsokat előre is!
Elég nehéz kérdés és a fizud tényleg jó.
Fusi munka? Túlóra? Másodállás? Ilyesmik játszanának az új helyen? Ha tudsz a több idő miatt extra pénzt összeszedni, akkor akár jó is lehet a váltás.
A fizu biztos nem megy néhány hónap után feljebb az új helyen? Biztos, hogy annyira jó hely lenne, vagy csak messziről néz ki annak, de amúgy homályba vész a valódi arculat? (mennyire biztos forrásból/honnan tudod, hogy tényleg olyan jó lenne a munka meg a kollégák?)
Ha ezeket a kérdéseket megválaszolva még jobban elbizonytalanodsz, akkor lehet inkább hagyni kéne és várni/keresni másik jó lehetőséget.
Ahol most vagy, onnan mindenképp válts viszont, egy éven belül max. Különben csúnyán ki fogsz égni.
Viszont a pénz nagy úr. A megélhetésed szempontjából mérlegelj a leginkább, az az elsődleges.
Sok sikert, bárhogy is dönts! :)
4#
Most délelőttös héten 4:30-kor kell kelni hogy 6-ra ott legyek, az a korán. Nem a mondjuk 6:30-as ébredés, hogy 8-ra bent legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!