Cad-Cam Informatikus?
Figyelt kérdés
Van lehetőségem egy OKJ-S CAD-CAM INFORMATIKUS iskolát elvégezni.
A kérdésem az lenne hogy érdemes elvégezni?
Milyen feladatköröm lenne miket kell csinálni ha végzés után felvesznek?
(Mellette van már Gépi forgácsoló és Cnc gépkezelő végzettségem)
2019. márc. 18. 12:22
1/4 A kérdező kommentje:
Esetleg ha valaki ebben dolgozik, lenne még pár kérdésem. És ha privátba kérdezhetnék azt nagyon megköszönném.
2019. márc. 18. 12:25
2/4 anonim válasza:
Szerintem érdemes.
Én egy darabig csináltam, de anyagi okok és időhiány miatt abba kellett hagynom. De ha ez a három képzésed így együtt meglesz, azért ez szerintem elég komoly beugró bármely fémipari céghez. Oda tudsz állni a gép mellé, ha kell, de az irodába is be tudsz ülni, ha arról van szó.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :) Ment a zöld kéz :)
Mások véleményét is várom.
2019. márc. 18. 13:17
4/4 anonim válasza:
Ez a képzés tulajdonképpen arra jó hogy megtanulsz valamilyen CAD programmal modellezni illetve valamelyik CAM szoftverrel megmunkáló programokat készíteni. Mindenképpen kell hozzá valamilyen fémipari előképzettség, de ahogy írtad ez neked megvan. A CAD rész kb. arra lesz jó neked hogy ha kapsz egy munkát és csak műhelyrajzot küldenek tudj magadnak modellt csinálni CAM-hez. (Ez a tanfolyam így kevés ahhoz hogy tervezéssel foglalkozz) A CAM rész viszont elég hasznos, szerencsére a CAM programozás elég jól elterjedt ma már az iparban. Én hasonló tanfolyamokat végeztem CNC technológusként dolgozok egyedi gyártásban. A feladatom hogy mikor jön egy rendelés összeállítom a megmunkálását. Meghatározom mekkora kiinduló anyagból, melyik gépünkön tudjuk gyártani, kiválasztom hozzá a szerszámokat, meghatározom a technológiai paramétereket és egy CAM szoftverrel megírom a programot a CNC gépre. Ahhoz hogy ezt jól tudd csinálni sok gyakorlati tapasztalat kell. Én kb 5-6 évet dolgoztam CNC gépeken, ma már inkább irodában dolgozok, de így is sok időt kell a gépek mellett tölteni. Jó munka én szeretem csinálni, változatos és ha jó céget fogsz ki elég jól lehet keresni vele. Ha kérdésed van még nyugodtan írj üzenetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!