Ti mit csinálnátok az én helyemben, illetve a munkáltató helyében?
Az előtörténet röviden:
Vannak a nagyfőnökök, akinek több cégük van (kisebb-nagyobb). Ahol én dolgozok az egy kis cég (nemrég lett létrehozva, X hónapja megy ), tehát még nem kezdődött el a termelés része, még a befektetés része zajlik. Szóval ez a kis cég borzasztóan minuszban van még. Az összesítésben viszont még mindig bőségesen pluszban marad a főnők.
Az én problémám hogy a tudásomhoz képest sajnos alulra lőttem a fizut. Nem volt még tapasztalatom fizetési igényekből, illetve nem láttam előre hogy mekkora is lesz ez a projekt.
Én ezt úgy képzeltem el, hogy majd tanítanak, kérdezgetek stb, de ehelyett az van hogy én mutatok nekik új dolgokat, tőlem kérdezgetnek, ha elakadnak jövök és segítek. Ja és valamikor olyat kérdeznek, hogy csak fogom a fejemet. Na és ami zavar, hogy ezek az emberkék jóval több fizetést kapnak mint én. Ez nem azért van mert, kiskedvencek, vagy ismerősök, egyszerűen csak többet mertek kérni.
Tehát a lényeg, hogy szeretnék fizetés emelést kérni. Viszont előre látom hogy azzal fognak jönni, hogy hogyan emeljünk bért mikor még semmi bevétele nincs a cégnek stb..
Ekkor gondoltam jönne a B terv, hogy azt mondanám, hogy ha nincs emelés akkor felmondok.
Viszont nem feltétlen szeretnék elmenni, csak hatni akarok rájuk. Kisebb városban élek, így gyakorolni a szakmámat nem tudnám máshol. Nagyobb városban több fizut kapnék ezzel a tapasztalattal, de menne albérletre, szóval kb ugyanott lennék. Viszont akkor ott lenne az érzés hogy többet kapok a munkámért.
Viszont ami fontos, és megfigyeltem:
Mivel kevesen vagyunk (van úgy hogy 1 ember 2-3 ember munkáját végzi), ezért ha én elmennék, akkor gyakorlatilag 1 ember tudná az én munkámat folytatni, és az se biztos hogy tudná, mert szerintem hivogatnának hogy mit hogy kell. De ha azaz 1 ember csinálja az én munkámat, akkor az övé tolódni fog, csúszni fog az egész, még több kiadás a cégnek.
Ha új embert akarnak: nem könnyű szakembert találni ebben a városban, betanítási idő sok, szintén 1 ember tud betanítani, és megint csúszik az egész. A csúszásoknál hónapokról beszélek.
Ha nem találnak új embert, akár a levesbe is mehet a cég, mert ezt már nem biztos hogy bírni lehet egyedül.
Szóval jelenleg egy "kulcs" ember lehetnék, mert olcsóbb lenne nekem emelni fizut, mintha elmennék és új embert felvenni.
Viszont ha nyomatom tovább elérkezünk arra a szintre, hogy összeáll annyira a projekt, hogy már kevésbé lennék fontos. Az idő szorít mert haladunk ezerrel.
Ti mit csinálnátok a helyemben? Várnátok hogy beinduljon a cég, vagy most kérnétek az emelést??
Nincs sok önbizalmam, bennem van hogy azt mondják hogy akkor inkább menjek.
Munkáltató mit léphet?? Nagyon sok pénzt beleölt, kb már a hajrában vagyunk,
Ha annyira pótolhatatlan vagy, ahogy leírod, akkor ésszerű emelést fognak adni. Felesleges fenyegetőzni, hogy akkor felmondasz,mert jó eséllyel azt mondják, hogy tessék, majd találunk mást, aki megcsinálja.
Sorold el, mi mindent értél el, miért gondolod, hogy járna a fizetésemelés és hogy kb. mennyire gondoltál. Arra azért figyelj, hogy ne a jelenlegi fizetésed többszörösét kérd. Hány százalékos emeléssel lennél elégedett?
Rendben, megorobalom
30%os emelessel mar elegedett lennek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!