Kirúghatnak ilyen ok miatt?
Pontosan, ahogy írják is előttem. " A legtöbb teljesítés nem azt jelenti, hogy betegen is dolgozni kell."
Plusz betegen;
1. Nagyoibb az esélye, hogy megfertőzül mást is
2. Nagy valkószínűséggel nem tudsz minőségi munkát végezni
3. Nem gyügyulsz és később hosszabb időre esel ki
Ezt a főnöknek is észben kellett volna tartania. De akár észben tartotta, akár nem, nem oszt, nem szoroz. Ha lázas vagy, nem mész dolgozni, hanem orvoshoz. Ezen nincs mit ragozni.
"Egyébként szerintem azt hiszi hazudtam, hogy beteg voltam, hiába a tp papír."
Akármit hisz, ha Téged egy orvos keresőképtelennek nyilvánított és papírt adott róla, akkor sincs joga a főnöködnek elbocsátania és ugyanúgy feljelentheted. Mivel tudná bizonyítani azt, hogy Te valójában nem is voltál beteg? Mert az eléggé nevetségesen hangzik önvédelemnek tőle, hogy "Tuti nem volt beteg érzem!".
Kérdező, eldöntheted, feljelented vagy beletörődsz mész a következő helyre és, ha ott is elkezdi ezt a "Holtan is gyere dolgozni" műsort a főnök, akkor megvéded magad, hogy bizony erre nem kötelezhet, illetve, ha kekeckedne a tápplénz miatt, kérd meg, hogy támassza alá bizonyítékkal, hogy Te nem voltál jogosult a táppénzre.
így van és mehetsz más helyre ott se lesz jobb. én 40 múltam és az elmúlt 20 évem azzal telt hogy melóhelyről melóhelyre hátha valahol jobb és rájöttem mind egy trágyadomb. Mind.
így már nem megyek sehova. jó itt ahol vagyok. Jó mert másutt se jobb ...
17; ha munka közben van, kötelessége engedélyt kérnie - máskülönben a főnök honnan tudná, hogy a beosztott hová tűnt hirtelen.
Mielőtt kórházba kerültem, nekem is úgy volt, hogy irodában odamentem a vezetőnek szólni, hogy nem vagyok jól, szeretnék orvoshoz menni. Elengedett, mentem háziorvoshoz, sztk-ba, majd kórházba, pár nap múlva műtöttek; nem pedig munkaidő alatt felálltam és se puszi se pá robogtam el onnan. :D
Abban viszont igazad van, hogy, ha munkaidő előtt vagy után látogatok, nem kérem a főnököm engedélyét.
"felhívod reggel, hogy beteg vagy, és orvoshoz mész"
Ja ő meg közli majd hogy jó VOLT veled dolgozni .
ne legyünk már ennyire naivak.
És ne kezdjük el hoyg "ezértz nem rúghat ki" ezért nem majd odahazudik valamit indoknak és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!