Főnök felhívhatja a háziorvosom betegségem alatt hogy mi bajom van? De az orvos úgyse mondhat semmit neki?
A főnök azzal fenyegetőzik nem csak nálam, hogy ha valaki beteg akkor majd ő felhívja az illető háziorvosát hogy kivallassa az orvost mi baja is van a betegnek.
Ha jól sejtem ez csak üres fenyegetés mert nem hívhatja fel? Felhívhatja de az orvos úgyse mondhat neki a világon semmit (személyiségi jogok, személyes adatok védelme stb)?
Szóval nem kell felülni ennek a dumának mert úgyse teheti meg? Megteheti de csak magát járatja le és infót az orvostól úgyse kaphat.
"Ott az igazolás, ha azt ad akkor tényleg beteg. "
Na jó mondjuk ezt te se gondolod komolyan. Volt egy undorító munkahelyem aminél a felmondási időt végig betegállományban töltöttem és semmi bajom se volt.
Az orvos kiírt "idegi alapon". Kutya bajom se volt
"Üres fenyegetőzés. Nem tehet semmit. Nem is fog."
Azonnal szólni fog a tb-nek táppénz csalás gyanúja miatt, a tb. meg erre rá van pörögve, ellenőrizni fogják. Nekem is volt egy alkalmazottam aki gyanúsan ment táppénzre, feljelentettem, ellerőrizték , megbírságolták meg még én is kirúgtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!