Manapsàg milyen a jó munkahely? Ti mit dolgoztok?
Egy banknál vagyok call center operátor, értékesítés részlegen. 8 órában dolgozok, óránként 10 perc szünetem van, plusz 30p ebédidő. Szeretek itt dolgozni. Havonta 280.000-350.000-et keresek.
Az iroda nagyon modern, a kollégák és a főnökök jó fejek. Az ügyfelekkel is el vagyok.
Informatikus
Bankár
Színész
Kamion sofőr
Az lenne a jó munkahely ahol minél kevesebbet kellene túlteljesíteni a kézhez kapott pénzért. Például nem jó egy japán munkahely, mert a japánok annyira túldolgozzák magukat az állás megtartása vagy megszerzése végett hogy emiatt sok náluk a depressziós és öngyilkos hajlamú. És ez a helyzet Magyarországon is jelen van.
Eddigi 51 évem alatt csupán kb. 9 hónapig volt jó munkahelyem a 80-as években: Amikor évet halasztottam a fősulin és addig a szülői gazdaságban dolgoztam. Mert úgy nem csak otthon és szabad voltam, hanem a munkám 100 %-ának én élveztem az eredményét és a következő két idézet is érvényes volt:
"A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van."
"A boldogság ott kezdődik, amikor azt csinálsz amit akarsz, és nem azt amit mondanak."
És nem szakadtam meg, mert az a napi kevés fizikai munka még jól is esett, sőt esténként még futni is volt kedvem a természetben hogy lemozogjam a felesleges energiám.
A szülői megtakarításhoz hiányzott egy lakás árának kb. egyötöde hogy városon lakást tudjak venni, ezért egyetlen nyáron azt a hiányzó részt megtermeltem és a fősulit saját lakásban lakva végeztem el. Persze aztán rájöttem hogy nem a munkaerőpiaci megfelelésekért kellett volna tanulni, de akkor még diktatúra volt és ezért csak halvány sejtéseink voltak arról hogy milyen lehet az igazi nagybetűs Szabad Élet.
Egy kissé meglepett az hogy diplomás állásban sem értem el hasonló boldogságot sehol. Mivel a leírt életmódhoz meg 8 általános sem szükséges.
Szerzodeses katona, 250 ezer.
Jo alakulatot kaptam el, van olyan nap mikor konkretan 1 orat dolgozok a 8-bol.
8 órás irodai munka, vezetői asszisztens, szokásos irodai feladatok, plusz programok, események szervezése.
Szeretem, a munka változó, van, amikor több, van, amikor nagyon laza.
Nettó 250-et keresek. Meg vagyok elégedve.
Művész vagyok, van mikor több mint 1 milliót keresek egy hónapban és van amikor hónapokig semmit. ;)
Én élvezem ezt az életet, szabad vagyok és max megtanulom beosztani a zsozsót. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!