Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért ennyire gyakori a...

Miért ennyire gyakori a hétfőtől-péntekig 9 órás munkahelyen lét (8 óra + 1 óra ebédidő)?

Figyelt kérdés

Eddig ahol állásinterjún voltam vagy legalább a telefonos előszűrésig eljutottam, ott kb 50%-ban 7-16:00 vagy 8-17:00 lett volna a munkaidő.

Nem szívesen dolgoznék ennyit, főleg, ha 3/4-1 óra az út is.

Miért ennyire gyakori ez az elosztás?

Vagy a fél óra ebédidőt gyakran nyújtják el az alkalmazottak, ezért adnak inkább 1 órát, hogy ne legyen "visszaélés"?

2019. febr. 27. 13:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nálunk 8 óra de fizetik az ebédszünetet meg a sima szüneteket is :)
2019. febr. 27. 15:47
 12/14 anonim ***** válasza:
Nálunk 8:00-16:30, pénteken 8:00-14:00 a hivatalos, amúgy meg mindenki akkor dolgozik, amikor neki tetszik, csak legyen meg az óraszám (az egész hónapra egyben nézve).
2019. febr. 27. 16:00
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem ahol 1 óra szünet volt, ott nem az ebédszünet volt összesen ennyi, hanem volt egy félórás ebédszünet, plusz több kisebb szünet, vagy fixen 2 negyed órás, vagy szabadon elosztva bármikor.
2019. febr. 27. 16:51
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is szeretnék bocsánatot kérni, de a fő kérdésre nem tudok válaszolni, pedig próbáltam és kutattam is. :(

Jelenleg én is ilyen helyen vagyok.

Az előzőn pedig 8 óra volt összesen, amit ott kellett tölteni, benne 25 perces ebédszünet, és 3x 10 perces kisszünet - ergo 7 óra 5 perc telt el munkával egy nap. Ott nem volt dicsőség, ha nem vetted ki a szüneteidet; olyankor rád szóltak (elvégre a dolgozónak is fontos, hogy regenerálódjon, ne hajszolja túl magát).

Én ennek a "miért egy óra az ebédszünet" kérdésnek utána néztem most kíváncsiságból; a kérdésre nem találtam választ, csak ezt

[link]

illetve ezt

[link]

Engem az egy órás ebédszünet nem zavar (nekem több mint egy óra bejutni a munkahelyre amúgy) - Négy órát dolgozok, kiveszem az ebészünetet, aztán megint dolgozok négy órát és spuri haza. Az egy óra nekem pont jó, kényelmesen megebédelek, sétálok, elszívok két szál cigit, kiszellőzik a fejem.

2019. febr. 28. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!