Csak szerintem bosszantó ez?
Most végeztem az egyetemen, pályakezdő frissdiplomás vagyok. Már eddig is hallottam arról, amiről írni fogok, de most először találkoztam személyesen ezzel a helyzettel. Tök sok helyen azt hallani, hogy ekkora meg akkora munkaerőhiány van, de azt sehol sem mondják, hogy a tapasztalt emberekből van hiány.
A legutóbb úgy jártam, hogy fel volt tüntetve az álláshírdetésbe, hogy pályakezdőket is szívesen várnak, elmentem az állásinterjúra, hoztam a legjobb formámat és tényleg úgy éreztem, hogy 10/10-es volt az interjú, nagyon gördülékenyen ment az egész, szimpatikusak voltak az interjúztatók, látszólag én is szimpatikus voltam nekik, aztán jön a visszajelzés, hogy "felvennénk, de kéne előbb 1 év munkatapasztalat". Ha azok a cégek is, akik elvileg adnak esélyt a pályakezdőknek azt várják el, hogy 1 év munkatapasztalattal menjek oda, akkor mégis hogy a francba tudnék munkatapasztalatot szerezni?
Egy facebook csoportban pont arról mesélt egy szakmai "kollégám", hogy őt megkeresték külföldi cégek és érezhetően másképp állnak hozzá az emberhez, mint ahogy azt Magyarországon megszokta. Türelmesek, nem sajnálják a pénzt bele fektetni az alkalmazottba és még meg is becsülik. Ezek közül még nem sokkal találkoztam, főleg nem egy helyen, bár ilyen szempontból az én tapasztalatom az még nem releváns. Érdekelne, hogy ti mit gondoltok erről az egészről.
Az a vicc hogy 1-es mondja jól....:(
Sajnos az én szakmáimba ezt nem tudom eljátszani, de ahol lehet tényleg csináld ezt.
Vagy a másik lehetőség hogy ismerősön keresztül bejutsz olyan helyre ahol lesz tapasztalatod....egy a bibi ha nincs ilyen ismerősöd....
Azért óvatosan ezzel, vannak nagy multik, ők háttérellenőrzést végezhetnek.
Inkább javaslom hogy ha voltál szakmai gyakorlaton, akkor azt részletezd ki jobban,hazugsagokkkal óvatosabban. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!