Manapság irodai/adminisztratív munkakörben mennyire elfogadott a szakáll viselés?
A vendéglátásból jövök, és az előző főnökeim kerek perec kinyilvánították, hogy nem örülnek az arcszőrzet növesztésnek. Egyszer pl. rám is parancsoltak, hogy borotválkozzam meg.
Már régóta gondolkozom azon, hogy váltok, és elmegyek pl. egy multihoz valamilyen adminisztratív munkakörbe, vagy IT területre. A kérdés, hogy ott mennyire nézik rossz szemmel a szakáll viselést. Állásinterjún pl. jelentene ez bármiféle hátrányt?
Teljesen elfogadott, ha ápolt, és nem egy bozont. Sőt, mostanában minden második férfinak van, szóval már nem is különlegesség.
Szerintem vendéglátásban a higiénia (pl. belehullik az ételbe) miatt és nem a kinézeted miatt szóltak.
Nálunk itt a munkahelyen sok férfi kollégának van szakálla - a vezetőségtől kezdve a diszpécserig, ügyfélszolgálatosig sokaknak van.
Vendéglátásban a higiénia miatt kizáró ok.
Túlnyomórészt szállodai recepción dolgoztam, ott is szóltak. Amit fent említettem, hogy konkrétan rám parancsoltak, hogy borotválkozzam meg, az is recepción történt.
Egyébként ez szerintem valami régi berögződés lehet. Nagyszüleim is állandóan piszkáltak, hogy "De ugye nem így mész majd dolgozni?", meg hasonlóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!