Mit csináljak, ha nagyon zavar, hogy a munkatársam
(férfi), előttünk öltözik?
Figyelt kérdés
50 fölötti férfiról van szó, nem is néz ki jól, de ő nem zavartatja magát, simán átöltözik előttünk. Hárman vagyunk lányok, és ez engem nagyon zavar. Nem szégyellős, lekapja a nadrágját simán, trikó most még van rajta, de ha jön a meleg már nem lesz... Igyekszek mindig nem odanézni, de nagyon zavar, hogy két asztallal odébb öltözik. Kényelmetlenül is érzem magam, hogy oda ne nézzek, meg sértőnek is érzem, hogy ő nem tartja tiszteletben, hogy mi ott lányok ott vagyunk és nem feltétlenül akarjuk látni a testét. De nem tudom hogy mondjam meg ezt neki, nagyon kínos téma. Ti hogy közölnétek ezt? Vagy szólnátok a főnöknek, hogy beszéljen vele?
A “két asztallal odébb” az már elég távolság egy munkahelyen, hogy semmi közöd ne legyen hozzá. Ő se tolakodok be a teredbe és szabja meg, hogy ne ott rúzsozd magad vagy mittomén, gondolom.
2019. febr. 15. 22:34
13/22 anonim válasza:
Szerintem ez illetlenség, teljesen függetlenül attól, hogy hány éves az illető, milyen nemű vagy hogyan néz ki. Nem vagyok kíváncsi a kollégáim testére és ugyanígy nem is mutogatnám magamat előttük, mert ez egyszerűen nem illendő. Nem vagyunk se rokonok, se egy pár, se közeli barátok, hogy ennyire lazán vegyük a dolgot. Másrészt pedig az egy munkahely és nem strand, szauna vagy közös fürdő, egyszerűen ez nem illik oda. Én igenis elvárnám, hogy menjen ki és intézze el máshol (öltözőben, mosdóban) és én azt gondolom, hogy ez egy teljesen jogos elvárás lenne (azzal szemben, hogy pl. csukd be a szemed vagy fordulj el). Én simán megmondanám neki, hogy engem ez zavar és megkérném, hogy menjen ki átöltözni.
2019. febr. 16. 01:07
14/22 anonim válasza:
A szauna hülye hasonlat. Ott meztelenül van az ember.
Ha meg mondjuk 10 régi kolléga közt ez a megszokott, lehet hogy szólnak hogy ha nem tetszik kimehetsz te. Nálunk pl. én mindig be voltam öltözve, mert gyakran jártam a gépek közt, de sok kolléga az irodában volt inkább, it-sok és hasonlók, ők nem zavartatták magukat, lekapni a farmert és felvenni a kantáros gatyát helyben.
2019. febr. 16. 01:13
15/22 anonim válasza:
Mondjuk ne nézegesd például. Elvileg dolgozni vagy ott, szóval nehogy már az számítson, hogy aki még ott öltözik jól néz ki vagy sem, nem mellesleg amíg alsógatyát nem veszi le addig aztán az égvilágon semmit sem sért vele.
2019. febr. 16. 01:30
16/22 anonim válasza:
Nem minden ember illemtudó. S bár neki illene alkalmazkodnia a többséghez - még akkor is, ha idősebb, - annyit azért megtehetne, hogy közli veletek, amikor öltözni szeretne és - jobb híján - akkor ti mennétek ki az öltözés idejére a helységből. Olyan megoldás nem nagyon van ebben a helyzetben, amelyikkel mindenki jól jár, de sok embernél van úgy, hogy amikor észleli egy másik ember részéről az alkalmazkodásra való törekvést, akkor változtat egy picit annyiban, hogy apró dolgokban ő is próbál valamit viszonozni. Sajnos ebben az országban nem ez az általános, - mert ha a kisujjadat nyújtod, azt készséggel elfogadják, csak derékból, - de jártam már számos alkalommal úgy, hogy emberibbé vált az, akinek megelőlegeztem egy kis bizalmat. Nem szednek pénzt sehol azért, ha megpróbálod.
2019. febr. 16. 10:39
17/22 anonim válasza:
Minek ennyire álszenteskedni? Dolgozni van ott az ember nem bámulni, vagy 23 éves korodra még nem tudod miként néz ki a férfi és női test?
2019. febr. 16. 20:28
18/22 anonim válasza:
Ez most komoly, 90% szerint ez rendben van? Pff
2019. febr. 16. 21:34
19/22 anonim válasza:
Látod, talán akkor az a 90% gondolja jól, és a 10-nek kéne átgondolni a dolgokat...
2019. febr. 16. 21:43
20/22 anonim válasza:
18, remélem azért az autópályán nem jön mindenki szemben...:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!