Hagyjam ott a munkahelyet vagy maradjak így? Fizetés miatt gondolkodok.
Munkaügyi által kaptam munkát. Nem közmunka, hanem rendes bejelentett, 8 órás irodai. Légkör szuper, a munka sok, de szeretek ott lenni. Eddigi legjobb munkahelyem ilyen szempontból.
Viszont nagyon keveslem a fizetést. 205 ezer Ft bruttóra vagyok bejelentve, de nem kapom meg ennek a nettóját,hanem csak 100 ezer Ft-ot. A próbaidő alatt legalábbis. Ennyiből semmit nem tudok félrerakni, elköltözésre, kocsi vásárlásra nem is gondolok. :( Tudom a próbaidő után sem kapnék nagyon sokkal többet (36 ezer Ft-tal lenne több), de akkor is...
Szerintetek érdemes kivárni a próbaidő végét, vagy hagyjam ott?
Az előző munkahelyemen sokkal jobb volt a fizetés, viszont ott olyan rossz volt a légkör, hogy minden nap gyomorgörccsel jártam be, kicsináltak lelkileg a többiek. Utána meg sokáig nem volt munkám, örültem a mostaninak, csak elég rosszul esik, hogy elutalják nekem a teljes fizetést, hogy legyen nyoma, majd a 36 ezret vissza kell adnom. :(
24N
Ez nem korrekt bérezés, simán fel is jelenthetnéd őket, konkrétan elcsalják a fizetésed, ilyet még a büdös életben nem hallottam komolyan, gyomorforgató!
Viszont a helyedben nem mondanék fel rögtön, csak egy másik aláírt szerződéssel a kezemben.
Azért nem olyan egyszerű dönteni. :( Ha úgy nézzük a munkanélküliségnél jobb a 100 ezer Ft is, de ebből meg semmire nem haladok. Bár még itthon lakok, úgyhogy lakhatásért nem kell fizetnem nyilván. Magamnak veszek meg alapvető dolgokat, magamnak fizetem a bérletem és a nyelvtanárt is természetesen. Van valamennyi megtakarításom is mert ugye már dolgoztam előtte. Elég spórolós is vagyok. Csak ugye már szeretnék a jövőre is tervezni a barátommal. Így viszont sehova nem haladok.
Nincs a szerződésemben a próbaidőre vonatkozóan semmi. Ezt a főnököm mondta nekem szóban első nap. A szerződésben a bruttó 205 ezer Ft van.
Csak ma kaptam meg a fizetésem, és rámjött a sírás most.
Pont azért utalják el a teljes összeget, hogy a munkaügyi ne tudjon belekötni. Mert ugye oda minden hónapban le kell adni a papírokat a bérről, meg a jelenléti ívet stb mert a munkaügyi a támogatás miatt átvállalja a járulékfizetést a cégtől 9 hónapig.
Nekem meg erre semmi bizonyítékom nincs így. Max akkor lenne, amit írt itt valaki, ha felveszem telefonnal a beszélgetést.
Még a februári hónapom próbaidős, akkor fog lejárni az első 3 hónap.
Viszont elkezdek állásokat nézegetni szerintem.
A főnök a cégtulajdonos, vagy csak egy alkalmazott kisfőnök? Útóbbi esetben elég valószínű, hogy a cégvezetés tudta nélkül gengszterkedik.
Hogy zajlik a pénz visszaadás? Beszedi egy alkalmazott, vagy személyesen mentek vele a főnökhöz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!