Tényleg van olyan, ahol ténylegesen 8 óra a munkaidő és nem kell ledolgozni az ebédszünetet?
"és 6 órásnál hogy van?"
Marha egyszerű mert ebészünet csak 8 órás vagy azt meghaladó napi munka esetén kötelező ez alatt csak adható.
vagyis ha 6 óra és azt mondja nincs szünet akkor nincs szünet de akkor persze nincs is mit ledolgozni
Miért kell lepontozni azt, ahol tényleg 8 óra a munkaidő? Nem helyes a válasz? Nem hasznos?
Ezen mit lehet vitázni, hogy valaki leírja, hogy náluk hogy van? Vagy a pontozók jobban tudják?
#13, Hagyjad, a gyakori mar csak ilyen.
Irigyseg, rosszakarat, vagy csak mert lehet es kesz.
"És a bérezésüket is irigyled?"
Nem irigylem. Írtam is, csak ahhoz el kellett volna jutni az utolsó mondat végéig.
Állásinterjún voltam ilyen cégnél, ahol azt mondták így van, de dolgozni még nem dolgoztam ilyen helyen. Fordítottjában igen, ahol 1 óra ebédszünet volt a 8 órán felül, de nem illett kihasználni,nígy valójában a nettó munkaidő 8,5, ebédidővel 9 óra volt.
De egyébként irodai munkánál a versenyszféraban eleve ritka, hogy valaki 9 óránál kevesebbet dolgozik.
"Több műszakos, 8 órás munkarendnél nem kell ledolgozni a szünetet."
Valamit sokan elfelejtenek figyelembe venni: ha több műszakos munkarendnél pl 6:00-14:00 a munkaidő, akkor 6:00-kor a termelő területen kell lenni. Átöltözéssel, műszakátvétellel már nem 8 óra jön ki, hanem több. Munka törvénykönyve alapján az átöltözés, visszaöltözés is a munkaidő része – kvázi ledolgozzák az ebédidőt.
Ott mondható csak el, hogy nem kell a munkaidőt egyáltalán ledolgozni , ahol a gyárkapun belépés és a kilépés között csak 8 óra telik el, nem több. Ilyen viszont ritka.
Oltozes, kajaszunet es visszaoltozes is benne van a 8 oraban.
10 percel megyek hamarabb, parkolohely miatt. Azon felul 8 ora, 1 percel se tobb.
Nem gyar, es nem tobb muszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!