Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg van olyan, ahol...

Tényleg van olyan, ahol ténylegesen 8 óra a munkaidő és nem kell ledolgozni az ebédszünetet?

Figyelt kérdés
Hol van ilyen?
2019. febr. 6. 09:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%
az rendben, hogy az a fontos, hogy a munka meglegyen, de most akkor az a kérdés: hol van ez jogilag tisztázva, hogy beszámít a munkaidőbe a 20 perc ebédszünet, vagy nem? és 6 órásnál hogy van?
2019. febr. 6. 11:04
 12/22 anonim ***** válasza:
74%

"és 6 órásnál hogy van?"

Marha egyszerű mert ebészünet csak 8 órás vagy azt meghaladó napi munka esetén kötelező ez alatt csak adható.

vagyis ha 6 óra és azt mondja nincs szünet akkor nincs szünet de akkor persze nincs is mit ledolgozni

2019. febr. 6. 12:16
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell lepontozni azt, ahol tényleg 8 óra a munkaidő? Nem helyes a válasz? Nem hasznos?

Ezen mit lehet vitázni, hogy valaki leírja, hogy náluk hogy van? Vagy a pontozók jobban tudják?

2019. febr. 6. 12:18
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

#13, Hagyjad, a gyakori mar csak ilyen.

Irigyseg, rosszakarat, vagy csak mert lehet es kesz.

2019. febr. 6. 12:27
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

"És a bérezésüket is irigyled?"

Nem irigylem. Írtam is, csak ahhoz el kellett volna jutni az utolsó mondat végéig.

2019. febr. 6. 12:35
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk sem kell, kis ceg igaz a fizetes sem sok, nincs meghatarozva szunet. Orankent tartok cigiszunetet, del korul 15 perc kajaszunetet. Az a lenyeg hogy a munka el legyen vegezve, van olyan hogy feloraval hamarabb hazamegyek mert kesz vagyok.
2019. febr. 6. 12:53
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Állásinterjún voltam ilyen cégnél, ahol azt mondták így van, de dolgozni még nem dolgoztam ilyen helyen. Fordítottjában igen, ahol 1 óra ebédszünet volt a 8 órán felül, de nem illett kihasználni,nígy valójában a nettó munkaidő 8,5, ebédidővel 9 óra volt.

De egyébként irodai munkánál a versenyszféraban eleve ritka, hogy valaki 9 óránál kevesebbet dolgozik.

2019. febr. 6. 13:55
 18/22 anonim ***** válasza:

"Több műszakos, 8 órás munkarendnél nem kell ledolgozni a szünetet."

Valamit sokan elfelejtenek figyelembe venni: ha több műszakos munkarendnél pl 6:00-14:00 a munkaidő, akkor 6:00-kor a termelő területen kell lenni. Átöltözéssel, műszakátvétellel már nem 8 óra jön ki, hanem több. Munka törvénykönyve alapján az átöltözés, visszaöltözés is a munkaidő része – kvázi ledolgozzák az ebédidőt.

Ott mondható csak el, hogy nem kell a munkaidőt egyáltalán ledolgozni , ahol a gyárkapun belépés és a kilépés között csak 8 óra telik el, nem több. Ilyen viszont ritka.

2019. febr. 6. 18:26
 19/22 anonim ***** válasza:

Oltozes, kajaszunet es visszaoltozes is benne van a 8 oraban.

10 percel megyek hamarabb, parkolohely miatt. Azon felul 8 ora, 1 percel se tobb.

Nem gyar, es nem tobb muszak.

2019. febr. 6. 18:44
 20/22 anonim ***** válasza:
Állsmkincstárnál vagyok diplomával. Az ismerősöd tuti hogy kamuzott mert én 6 év munkaviszonnyal kapok 320 bruttót.
2019. febr. 6. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!