Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Rugalmas munkaidő alatt mit...

Rugalmas munkaidő alatt mit értenél?

Figyelt kérdés

Én jobb esetben azt, hogy akkor jövök és megyek, amikor akarok, a munka legyen elvégezve. Rosszabb esetben azt, hogy pl 10-től 2-ig kötelező bent lenni, de a munka mennyiségének függvényében a munkakezdés és végzés rugalmas, szabadon eldönthető.

Ezzel szemben ahol voltam interjún, ott rugalmas munkaidő alatt azt értik, hogy 9-14 között kötelező bent lenni, egyébkén 8-16:30-ig tart a munkaidő (30 perc ebédszünet) és attól rugalmas, hogyha esetleg dolgom van, akkor ha szólok bemehetek később/elmehetek előbb. Ez nem értem mitől rugalmas, hisz normális helyen ha szólok, akkor elengednek "rugalmas munkaidő" nélkül is 1-2 órával előbb, vagy mehetek ennyivel később,ha szólok.

2018. dec. 13. 18:52
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
Ez általában a munkáltatónak rugalmas, akkor hív be túlórázni amikor akar.
2018. dec. 13. 19:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Amiről te beszélsz az inkább kötetlen munkaidő. A rigalmas az az, hogy eltérhet a normától bizonyos mértékig, nincs kőbe vésbe, hogy 8-tól 4-ig, hanem lehet egy késöbb jönni és hamarabb menni
2018. dec. 13. 19:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen, a második verziót amit írtam gondolom én is inkább rugalmasnak. Pl. az előző munkahelyemen rugalmas alatt azt értették, hogy reggel 10 és délután 3 között bent kellett lenni, illetve megbeszéltük, hogy alapvetően fél 9re fogok járni (választhattam 7 és 10 órás kezdés között bármit, csak valamiben maradnunk kellett), de ha nem értem be fél 9-re, vagy esetleg délután hamarabb el akartam menni és inkább bementem 7-re akkor ezt minden szó nélkül megtehettem, nem kellett senkinek magyarázkodnom, hogy " ma elmennék előbb,mert..." Ennek ellenére a heti 40 óra mindig megvolt (beléptetőajtó volt), ha volt munka természetesen bent maradtam tovább, máskor lecsúsztattam. Én ezt értem rugalmas alatt.
2018. dec. 13. 19:47
 4/9 anonim ***** válasza:
40%

"Ez nem értem mitől rugalmas, hisz normális helyen ha szólok, akkor elengednek "rugalmas munkaidő""

Akkor mi?

2. példádnál ha elmegy egyik nap 16-órakor, akkor másik nap marad 17-óráig és az össz órát nézik.

A nem rugalmas munkaidőnél (pl gyári munkás) lehet, hogy elengedik előbb, de azt levonják. Ha fél órával előbb megy, el, akkor kevesebb fizetést kap, és nem dolgozhatja le másnap.

Te egyrészt kevered a rugalmas és a kötetlen munkaidő fogalmát, másrészt nem értelmezed, hogy a rugalmasságnak vannak fokozatai.

A laprugó is rugalmas, a kosárlabda is, de nem egyformán! Attól még mindkettő rugalmas.

2018. dec. 13. 21:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem gyári munkásról beszélek, hanem irodában végzendő munkáról, amit egyébként lehetne otthonról is csinálni, mivel csak egy laptop kell hozzá meg esetleg egy telefon ( ha valamit akar a főnők, kolléga elérjen).
2018. dec. 14. 06:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Azóta megnéztem a rugalmas munkaidő fogalmát, végülis én gonsoltam jól. Valószínűleg az interjúztató cégnél is hozzád hasonlóan gondolják.
2018. dec. 14. 06:33
 7/9 anonim ***** válasza:
40%

Nálunk 8-17, péntek 8-14:30.

Ha évente háromszor előfordul, hogy később érsz be vagy hamarabb mennél, már arcvágás fogad akkor is, ha szó nélkül szívesen ledolgozod.

Fél nap szabadság nincs.

Tehát én nagyon örülnék egy nagy törzsidőnek is (csak du sokáig ne kelljen maradni), vagy ha én dönthetnék, hogy pl 7:30-16:00 mindennap és van fél nap szabi.

Legjobb lenne egy törzsidős munka és hatórás munkarend.

2018. dec. 14. 08:29
 8/9 A kérdező kommentje:

Utolsó, de gondolom te nem rugalmas munkarendben vagy.

Engem az érdekelne, ki mit gondol rugalmas munkarendnek.

2018. dec. 14. 09:30
 9/9 anonim ***** válasza:
40%
Leírtam azt is, hogy mit gondolok rugalmas munkarendnek. :P
2018. dec. 14. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!