Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más is érezte magát ilyen...

Más is érezte magát ilyen céltalanul az életében?

Figyelt kérdés

Más is érezte magát ilyen céltalanul az életében?

Elvesztegettem az életemből 5 évet és most azt érzem, hogy nagyot hibáztam. Elvégeztem a gépiforgácsoló és cnc gépkezelő szakmát, kipróbáltam és egyszerűen megutáltam, nem tudnék benne dolgozni sokáig.

Hamarosan leérettségizek és ha arra gondolok, hogy meglesz és mi lesz utána mindig kétségbe esek és elszomorodok, hogy mi tévő legyek.

Szeretnék más pályára lépni, de 21 évesen egy kicsit azt érzem, hogy ha nem is késő változtatni, de már illene tudnom mit akarok és dolgoznom.

Más is volt hasonló helyzetben, mi lett a vége?

A válaszokat előre köszönöm!

2019. jan. 29. 09:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez normális. A legtöbb fiatal így van vele, legalábbis tudom hogy nálunk az egyetemen így utolsó előtti évben már a legtöbb ember rá van parázva hogy mi lesz utána. 21 évesen még nem késtél el semmivel.
2019. jan. 29. 09:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem az 5 évet vesztegetted el, hanem a hármat, hogy 21 évesen érettségizel...

Ott az OKJ, keress egy szakmát ami érdekel és tanuld ki, vagy menj el műszakos operátornak valahova amíg kitalálod

2019. jan. 29. 09:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne keseredj el, ez teljesen természetes. Sokszor az ember nem tudja, hogy mit is akar, amíg ki nem próbálja. Egy darabig szerintem azért dolgozz a megszerzett szakmában, hátha mégsem lenne vészes. A te korodban én évente váltottam, amíg meg nem találtam azt a szakmát, amiben elég jól éreztem magam.
2019. jan. 29. 09:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem vesztettél el semmit, legalább elértél annyit hogy kipróbáltad a magad és van két szakmád. Érdekelne pontosan miért utáltad meg? Tényleg magát a gépeket vagy körülmények nem voltak jók? Mert nagyon nem mindegy.

Másik, hogy fiatal vagy, simán belekezdhetsz még másba, ha jól sikerült az érettségid, még kitalálhatod milyen irányba mennél,akár felsőfokú tanulmányokba is kezdhetsz. Vagy hasonló munkakörbe mint eddig vagy akár irodai, amihez tanulnod kéne. Nagyon időben vagy, sokaknál 30 vagy 40 évesen belefásulnak abba amit eddig csináltak és váltanak.

2019. jan. 29. 11:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha jó tanuló voltál tudsz tovább tanulni, akár átképezni magad, hasonlók, ha nem érdekelt a tanulás és hülye voltál és lusta és szarul végzel és nem vesznek fel sehova tovább tanulni így jártál, biztos nem egyszer mondták hogy tanulj, mert nem érsz el így semmit az életben :) jogosan érzed ez esetben. Nem csajozni, bulizni vagy gepezni kellett volna hanem készülni és tanulni. Érettségi előtted áll, még nincs veszve semmi
2019. febr. 8. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!